Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

Regulamentul de punere în aplicare (UE) de stabilire a standardelor tehnice de punere în aplicare privind procedurile standard referitoare la autorizarea furnizorilor de servicii de raportare a datelor
23.06.2017 | Elena ALBU

Secţiuni: Banking, Cyberlaw, Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Lege 9, Piața de capital
JURIDICE - In Law We Trust

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 162/3 din 23 iunie 2017 a fost publicat Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2017/1110 al Comisiei din 22 iunie 2017 de stabilire a standardelor tehnice de punere în aplicare privind formularele, modelele și procedurile standard referitoare la autorizarea furnizorilor de servicii de raportare a datelor și la notificările conexe în conformitate cu Directiva 2014/65/UE a Parlamentului European și a Consiliului privind piețele instrumentelor financiare privind piețele instrumentelor financiare și de modificare a Directivei 2002/92/CE și a Directivei 2011/61/UE.

Este oportun să se stabilească formulare, modele și proceduri standard comune pentru a asigura o înțelegere și o aplicare comună de către autoritățile competente ale statelor membre a procesului de autorizare în ceea ce privește furnizarea de servicii de raportare a datelor, precum și pentru a asigura fluxuri de informații eficiente. Pentru a facilita comunicarea dintre solicitanți și autoritățile competente, acestea din urmă ar trebui să desemneze un punct de contact și să publice informații cu privire la punctul de contact respectiv pe site-ul lor web.

Cerințele organizatorice pentru mecanismele de publicare aprobate, furnizorii de sisteme centralizate de raportare și mecanismele de raportare aprobate diferă între ele în anumite privințe. Prin urmare, un solicitant ar trebui să aibă obligația de a include în cererea sa doar informațiile necesare pentru evaluarea cererii aferente serviciului de raportare a datelor pe care intenționează să îl furnizeze.

Pentru a permite autorităților competente să evalueze dacă modificările aduse organului de conducere al furnizorului de servicii de raportare a datelor pot reprezenta o amenințare la adresa administrării eficace, corecte și prudente a furnizorului de servicii de raportare a datelor și să ia în considerare în mod corespunzător interesele clienților acestuia și integritatea pieței, este oportun să se definească termene clare pentru prezentarea informațiilor privind aceste modificări.

Din motive de coerență și pentru a se asigura buna funcționare a piețelor financiare, este necesar ca dispozițiile prezentului regulament și cele ale Directivei 2014/65/UE să se aplice de la aceeași dată.

Autoritățile competente desemnează un punct de contact care să prelucreze toate informațiile primite din partea solicitaților autorizației de a furniza servicii de raportare a datelor. Datele de contact ale punctului de contact desemnat se fac publice și se actualizează în mod regulat pe site-urile web ale autorităților competente.

Prezentul regulament intră în vigoare la 12 iulie 2017.

Consilier juridic Elena Albu

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti