Secţiuni » Articole
Articole autoriRNSJESSENTIALSStudiiOpiniiInterviuriPovestim cărţi
Opinii
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Legislația Profesiei de Avocat. Necesitatea unor modificări principiale
23.06.2017 | Dan-Sebastian CHERTES

JURIDICE - In Law We Trust
Dan-Sebastian Chertes

Dan-Sebastian Chertes

La solicitarea colegilor din Baroul Dolj am publicat în nr. 1/2017 al revistei acestui barou un scurt articol legat de elementele principiale care ar trebui să fie avute în vedere în situația modificării legislației. Acestea au fost evidențiate în mare parte și prin Proiectul de modificare a Legislației profesiei:

1, Transparență decizională

2. Accesul avocaților tineri în organele de conducere ale profesiei

3. Democrație reală (alegerea organelor de conducere, norma de reprezentare în Congresul avocaților și în Consiliul UNBR, accesul efectiv la un for decizional)

4. Un sistem de pensii echitabil și echilibrat (eliminarea pragului minim de contribuție și eventuala majorare a pragului maxim, caracterul opțional al contribuției avocaților stagiari)

5. Modernizarea profesiei (profesia online, dezINPPAizarea profesiei – alternative, implicarea în problemele sociale ale comunității – avocatura pro bono).

Concluzia mea, din finalul articolului:

Oricând modificările privind legislația profesiei vor avea în vedere principii fundamental corecte, șansele de reușită ale acestora vor fi mari, reglementând indirect și situații particulare ce nu pot fi avute în vedere la momentul modificării datorită constantei evoluții a lumii în care trăim. Oricând modificările vor viza situații particulare sau interese de grup, acestea vor ajunge să genereze un recul care, de cele mai multe ori, se va dovedi nociv și disproporționat prin raportare la scopul inițial, aparent, bine intenționat.

Pentru întreg conținutul revistei precum și al articolului (pag. 50-56) a se vedea aici.

Mulțumesc colegilor din Baroul Dolj pentru propunerea de a scrie în paginile revistei lor.

Avocat Dan-Sebastian Chertes

Aflaţi mai mult despre , , , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.