Secţiuni » Articole
Articole
EssentialsOpiniiRNSJNote de studiuStudii

Ziua internațională a administrației publice


23 iunie 2019 | Cristian JURA, Alina GAJA

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro
Cristian Jura

Cristian Jura

Alina Gaja

2019: Ziua internațională a administrației publice este marcată, anual, la data de 23 iunie.

În 2019, Forumul ONU pentru Administraţie Publică se desfăşoară în Azerbaidjan, la Baku, în perioada 24-26 iunie, având tema „Obţinerea Obiectivelor de Dezvoltare Sustenabilă prin Furnizarea de Servicii Eficiente, Transformare Inovativă şi Instituţii Responsabile’‘.

Forumul este organizat de Departamentul Naţiunilor Unite pentru Afaceri Sociale şi Economice şi Entitatea Naţiunilor Unite pentru Calitatea de Gen şi Implicarea Femeilor împreună cu Agenţia pentru Servicii Publice şi Inovaţii Sociale aflată sub patronajul preşedintelui Republicii Azerbaidjan. Evenimentul oferă cadrul necesar miniştrilor şi altor factori decizionali de a discuta asupra modalităţilor prin care poate fi transformată administraţia şi asupra modului în care instituţiile, administraţiile publice şi guvernele sunt organizate şi acţionează pentru a îndeplini Obiectivele de Dezvoltare Durabilă.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Alina Gaja
Masterand, Facultatea de Drept, Universitatea din București

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

2018: Ziua internațională a administrației publice este marcată, anual, la data de 23 iunie.

Forumul din 2018 are loc la Marrakech, în Regatul Maroc, în perioada 21-23 iunie 2018, pe tema „Transformarea guvernării în realizarea obiectivelor de dezvoltare durabilă.”

Prof. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea, Facultatea de Drept, Universitatea din București, Internship Societatea de Științe Juridice (SSJ)

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Cristina Grigoraș

Cristina Grigoraș

2017: Ziua internațională a administrației publice (United Nations Public Service Day) este marcată anual la 23 iunie.

Sediul materiei: Evenimentul a fost instituit prin Rezoluția 57/277 a Adunării Generale a Națiunilor Unite pentru a celebra valoarea și virtutea serviciilor publice, contribuția administrației publice în dezvoltarea statelor și munca depusă de funcționarii publici. Totoată, evenimentul urmărește să încurajeze tinerii să urmeze o carieră în acest domeniu.

În acest sens, începând cu 2003, în fiecare an este organizată o competiție pentru desemnarea celor mai bune servicii de administrație publică oferite la nivelul unei comunități, în acest sens fiind depuse candidaturi la Divizia pentru Administrație Publică și Dezvoltarea Managementului din cadrul Departamentului ONU pentru Afaceri Economice și Sociale.

În cadrul Premiilor ONU pentru Administrație Publică sunt recompensate succesele creative și contribuțiile instituțiilor din administrația publică care au condus la sporirea eficientizării și a receptivității serviciilor de administrație publică pe mapamond. Ceremonia este organizată în cadrul unui forum dedicat care este organizat în orașul care primește distincția

În 2017, Forumul ONU pentru Administrație Publică, având tema ”Viitorul este Acum — Accelerarea Inovării la nivelul Administrației Publice pentru Agenda 2030”, este organizat în perioada 22-23 iunie la Haga (Olanda) de către guvernul olandez în colaborare cu Departamentul ONU pentru Afaceri Sociale și Economice.

În 2016 premiul a revenit municipalității New York-ului, iar în 2015 celei a orașului columbian Medellin.

Website-urile oficiale ale campaniei aici și aici.

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Masterand Cristina Grigoraș
Facultatea de Drept, Universitatea din București

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii