Print Friendly, PDF & Email

Ziua internațională a administrației publice

23.06.2018 | Cristian JURA, Cristina GRIGORAȘ, Daniela NICULCEA
Cristian Jura

Cristian Jura

Cristina Grigoraș

Cristina Grigoraș

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

23 iunie 2018: Ziua internațională a administrației publice (United Nations Public Service Day) este marcată, anual, la data de 23 iunie.

Forumul din 2018 are loc la Marrakech, în Regatul Maroc, în perioada 21-23 iunie 2018, pe tema „Transformarea guvernării în realizarea obiectivelor de dezvoltare durabilă.”

Prof. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea, Facultatea de Drept, Universitatea din București, Internship Societatea de Științe Juridice (SSJ)

***

23 iunie 2017: Ziua internațională a administrației publice (United Nations Public Service Day) este marcată anual la 23 iunie.

Evenimentul a fost instituit prin Rezoluția 57/277 a Adunării Generale a Națiunilor Unite pentru a celebra valoarea și virtutea serviciilor publice, contribuția administrației publice în dezvoltarea statelor și munca depusă de funcționarii publici. Totoată, evenimentul urmărește să încurajeze tinerii să urmeze o carieră în acest domeniu.

În acest sens, începând cu 2003, în fiecare an este organizată o competiție pentru desemnarea celor mai bune servicii de administrație publică oferite la nivelul unei comunități, în acest sens fiind depuse candidaturi la Divizia pentru Administrație Publică și Dezvoltarea Managementului din cadrul Departamentului ONU pentru Afaceri Economice și Sociale.

În cadrul Premiilor ONU pentru Administrație Publică sunt recompensate succesele creative și contribuțiile instituțiilor din administrația publică care au condus la sporirea eficientizării și a receptivității serviciilor de administrație publică pe mapamond. Ceremonia este organizată în cadrul unui forum dedicat care este organizat în orașul care primește distincția

În 2017, Forumul ONU pentru Administrație Publică, având tema ”Viitorul este Acum — Accelerarea Inovării la nivelul Administrației Publice pentru Agenda 2030”, este organizat în perioada 22-23 iunie la Haga (Olanda) de către guvernul olandez în colaborare cu Departamentul ONU pentru Afaceri Sociale și Economice.

În 2016 premiul a revenit municipalității New York-ului, iar în 2015 celei a orașului columbian Medellin.

Web-site-urile oficiale ale campaniei sunt: un.org/publicserviceday și publicadministration.un.org.

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Masterand Cristina Grigoraș
Facultatea de Drept, Universitatea din București


Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


 Abonare newsletter | Corporate | Membership

.