Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Contravenţii
Contravenţii
CărţiProfesionişti

Excepție ridicată de avocații ZRP – admisă de Curtea Constituțională. Tentativa de abuz în serviciu devine neconstituțională


23 iunie 2017 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Curtea Constituțională a admis, ieri, excepția de neconstituționalitate invocată de avocații ZAMFIRESCU RACOŢI & PARTNERS și a anulat dispozițiile care fac referire la tentativa de abuz în serviciu.

Prin apărarea pe care a făcut-o fostului primar al orașului Bacău, Romeo Stavarache, echipa de avocați a ZRP, condusă de dr. Antoniu Obancia, avocat asociat, și George Avram, avocat Colaborator, a contribuit la decizia Curții Constituționale, care a constatat că dispozițiile articolului 15 din Legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție raportate la articolul 13, indice 2 din același act normativ, cu referire la infracțiunea de abuz în serviciu, sunt neconstituționale.

”Am invocat încă de la debutul judecății în fond ceea ce s-a decis acum, cererea fiind reiterată prin mai multe căi procedurale pe tot parcursul procesului. De acum înainte, situația nou creată de decizia CCR are impact general”, spune Antoniu Obancia, avocat asociat, coordonatorul practicii de drept penal a Zamfirescu Racoți& Partners.

***

Despre ZAMFIRESCU RACOŢI & PARTNERS

ZAMFIRESCU RACOŢI & PARTNERS (ZRP) este acreditată ca una dintre cele mai importante societăţi de avocatură din România, oferind servicii de asistenţă juridică atât în sfera litigiilor şi a arbitrajului, cât şi în domeniul avocaturii de business şi al consultanţei fiscale.

ZRP are o echipă de 51 de avocați, dintre care opt asociaţi – Călin-Andrei Zamfirescu, Ioana Racoţi şi Stan Tîrnoveanu – asociaţi fondatori, dr. Cosmin Vasile (asociat coordonator), Anca Danilescu (asociat senior), Elena Iacob, Alina Tugearu şi dr. Antoniu Obancia (asociați), și un partner of counsel, prof. univ. dr. Valerian Cioclei.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică