Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Dreptul familiei
DezbateriCărţiProfesionişti
MOLOMAN LAZAR & ASOCIATII
 
Print Friendly, PDF & Email

Ziua internațională a văduvelor 
23.06.2019 | Cristian JURA, Alina GAJA

Cristian Jura

Cristian Jura

Alina Gaja

2019: Ziua internațională a văduvelor (International Widows’ Day) este marcată, anual, la data de 23 iunie.

Prin marcarea acestei zile se urmăreşte o recunoaştere specială a situaţiei văduvelor de toate vârstele şi din diferite regiuni şi culturi ale planetei. Pentru a descrie situaţia văduvelor din întreaga lume, fundaţia a prezentat, în iunie 2010, Secretarului General al ONU, Ban Ki-moon, un studiu conform căruia se estima că existau 245 de milioane de văduve în întreaga lume, dintre care 115 milioane trăiau în sărăcie şi sufereau de stigmatizare socială şi de privare economică. În prezent se estimează că există aproximativ 258 de milioane de văduve în întreaga lume.

În 2019, pentru a marca Ziua internaţională a văduvelor, Asociaţia „Există viaţă după doliu!” organizează pe 23 iunie, în Bucureşti, împreună cu Fundaţia Sensiblu, prima conferinţă a familiilor monoparentale afectate de pierderea unuia din părinţi. În cadrul evenimentului părinţii văduvi şi copiii lor vor participa la un program special gândit pentru nevoile lor.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Alina Gaja
Masterand, Facultatea de Drept, Universitatea din București

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Cristina Grigoraș

Cristina Grigoraș

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

2018: Ziua internațională a văduvelor (International Widows’ Day) este marcată, anual, la data de 23 iunie.

Această zi are rolul de a evidenția nedreptățile cu care se confruntă văduvele din întreaga lume și pentru a sensibiliza populația în vederea sprijinirii lor și a copiilor acestora.

Sediul materiei: Evenimentul a fost instituit de Organizația Națiunilor Unite la 21 decembrie 2010 cu prilejul celei de-a 65-a Adunări Generale, după ce a fost lansat, în anul 2005, de Fundația Loomba din Marea Britanie pentru a atrage atenția asupra situației văduvelor de toate vârstele și din diferite regiuni și culturi ale planetei.

Data aleasă marchează ziua în care, în anul 1945, Shrimati Pushpa Wati Loomba, mama fondatorului Fundației, a rămas văduvă.

În țările aflate în curs de dezvoltare problemele femeilor văduve sunt influențate de sărăcie, analfabetism, HIV/SIDA, conflicte și nedreptate socială, abuz și violență, iar în țările dezvoltate problemele acestora sunt legate de faptul că sunt expuse izolării sociale și trăiesc adesea în nesiguranță și sărăcie, fără îngrijire medicală sau condiții de lucru adecvate.

În România, anual, peste 40.000 de femei își pierd partenerul de viață, iar peste 5.000 dintre acestea au în îngrijire copii minori.

În țara noastră, Ziua internațională a văduvelor a fost marcată pentru prima dată în 2015 printr-un flashmob în Parcul Tineretului din București, organizat de Asociația „Există viață după doliu!”, o asociație caritabilă ce reunește peste 400 de persoane care au rămas fără partener de viață.

Asociația a fost înființată în 2011 și de atunci oferă consiliere de specialitate, organizează întâlniri de socializare și terapie pentru adulți și copii.

Website-urile oficiale aiciaici și aici.

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Masterand Cristina Grigoraș,Facultatea de Drept, Universitatea din București
Daniela Niculcea, Facultatea de Drept, Universitatea din București, Internship Societatea de Științe Juridice (SSJ)


Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.