BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Dreptul familiei
DezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
Print Friendly, PDF & Email

Ziua internațională a văduvelor 

23.06.2018 | Cristian JURA, Cristina GRIGORAȘ, Daniela NICULCEA
Cristian Jura

Cristian Jura

Cristina Grigoraș

Cristina Grigoraș

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

 Ziua internațională a văduvelor (International Widows’ Day) este marcată, în fiecare an, la 23 iunie, pentru a evidenția nedreptățile cu care se confruntă văduvele din întreaga lume și pentru a sensibiliza populația în vederea sprijinirii lor și a copiilor acestora.

Evenimentul a fost instituit de Organizația Națiunilor Unite la 21 decembrie 2010 cu prilejul celei de-a 65-a Adunări Generale, după ce a fost lansat, în anul 2005, de Fundația Loomba din Marea Britanie pentru a atrage atenția asupra situației văduvelor de toate vârstele și din diferite regiuni și culturi ale planetei.

Data aleasă marchează ziua în care, în anul 1945, Shrimati Pushpa Wati Loomba, mama fondatorului Fundației, a rămas văduvă.

În țările aflate în curs de dezvoltare problemele femeilor văduve sunt influențate de sărăcie, analfabetism, HIV/SIDA, conflicte și nedreptate socială, abuz și violență, iar în țările dezvoltate problemele acestora sunt legate de faptul că sunt expuse izolării sociale și trăiesc adesea în nesiguranță și sărăcie, fără îngrijire medicală sau condiții de lucru adecvate.

Potrivit estimărilor organizației, din 2016, la nivel mondial, există peste 259 milioane de văduve care suferă de discriminare, stigmatizare și sărăcie, din cauză că și-au pierdut soțul.

În România, anual, peste 40.000 de femei își pierd partenerul de viață, iar peste 5.000 dintre acestea au în îngrijire copii minori.

În țara noastră, Ziua internațională a văduvelor a fost marcată pentru prima dată în 2015 printr-un flashmob în Parcul Tineretului din București, organizat de Asociația „Există viață după doliu!”, o asociație caritabilă ce reunește peste 400 de persoane care au rămas fără partener de viață.

Asociația a fost înființată în 2011 și de atunci oferă consiliere de specialitate, organizează întâlniri de socializare și terapie pentru adulți și copii.

Web-site-urile oficiale ale campaniei sunt: un.org/widowsdaytheloombafoundation.org și existaviatadupadoliu.ro.

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Masterand Cristina Grigoraș,Facultatea de Drept, Universitatea din București
Daniela Niculcea, Facultatea de Drept, Universitatea din București, Internship Societatea de Științe Juridice (SSJ)


Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


 Abonare newsletter | Corporate | Membership

.