TOP LEGAL
Print Friendly, PDF & Email

Andrei Săvescu: Bitcoin este ceva foarte înfricoșător și foarte simplu totodată
30.06.2017 | Andreea LUPU


Av. dr. Andrei Săvescu, Managing Partner SĂVESCU & ASOCIAȚII, s-a referit, în cadrul dezbaterii Efectele juridice ale BITCOINediția 141, organizată de Societatea de Științe Juridice, la ce reprezintă un bitcoin.

Andrei Săvescu„Dar ce este cu bitcoin? Bitcoin este ceva foarte înfricoșător și foarte simplu totodată, păcat însă că provine dintr-o zonă extrem de tehnică. Bitcoinul este în realitate, pe înțelesul tuturor, o colecție de date informatice, matematice, ceva foarte complicat și abstract, înțeles de către foarte puțini oameni, date criptate, colecții de date ca și cum ar fi un mail, și mailul este o colecție de date informatice. Aceste colecții de date circulă pe internet în mod criptat și diseminat. Aceste unități de date se numesc bitcoin. Bitcoin nu este singura unitate de date de acest fel, există numeroase, dar bitcoinul este interesant pentru că valoarea lui pe piață acum a crescut spectaculos și de aceea și discutăm despre el. Nu este singura soluție informatică de acest fel și există chiar numeroase platforme dintre care una chiar foarte importantă în care aceste monede de tip bitcoin se vând și se cumpără ele între ele. De exemplu acum se produce un proces de migrare de la celelalte monede criptografice către bitcoin, fiindcă bitcoin are o creștere. Până aici nu e nimic complicat și nimic înfricoșător. Înfricoșător este că aceste unități de date pe care le numim bitcoini sunt folosite ca «monedă». Aceste unități de date sunt folosite ca monedă, pentru că resursa de unități informatice de acest fel este o resursă rigidă, adică este puțin bitcoin sau respectiv oamenii pot să știe cât bitcoin există, seamănă puțin cu aurul. Există o cantitate de aur în lume. Dar nu poți să extragi prea mult aur, sigur, cantitatea de aur crește treptat, că se extrage din pământ, dar se extrage puțin față de cât aur este și atunci piața poate să prevadă cam cât aur este pe piață, iar în funcție de cât este nevoie prețul lui în monedele tradiționale crește sau scade. Nu este singura resursă rigidă care ar putea să fie folosită ca monedă, o altă astfel de resursă fiind timpul. Timpul unei zile pe care îl avem cu toții.”

Andreea Lupu

 

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate