

Marți, 27 iunie 2017, Agenția Națională de Administrare Fiscală a anunțat că, în perioada 6 decembrie 2016 – 24 aprilie 2017, inspectorii antifraudă din cadrul Direcției generale antifraudă fiscală au procedat la verificarea operațiunilor de comercializare a mărfurilor, derulate în anul 2015, pe teritoriul României, de către un operator economic, prin raportare la importurile realizate de acesta, în vederea estimării bazei de impozitare, potrivit unui comunicat ANAF.
În urma verificărilor efectuate asupra documentelor de livrare marfă, întocmite și înregistrate în evidența contabilă, în cursul anului 2015 de către societatea verificată, a fost identificat un tipar de fraudare având la bază înregistrarea de documente de vânzare pentru care inspectorii antifraudă au indicii temeinice că ar fi fost întocmite în fals, deoarece operațiunile evidențiate în cadrul acestora și datele de identificare ale societăților beneficiare sunt fictive. Astfel, au fost identificate livrări (scriptic) către 475 de entități beneficiare, ale căror coduri unice de identificare sunt invalide, în sensul că fie nu aparţin niciunei societăți, fie aparţin altor societăți decât cele menţionate în facturi.
Constatările rezultate în urma controlului antifraudă determină suspiciunea rezonabilă că societatea verificată, prin reprezentanții săi, a prejudiciat bugetul de stat cu suma de 35.397.161 lei (TVA și impozit pe profit), sustrăgându-se de la îndeplinirea obligațiilor fiscale prin întocmirea, în fals, pentru a da o aparenţă de legalitate, a unui număr semnificativ de facturi de vânzare marfă. Același operator economic a mai făcut obiectul unui act de sesizare întocmit
de Direcţia generală antifraudă fiscală, din faptele și informațiile prezentate conturându-se suspiciunea rezonabilă că reprezentanţii de facto şi de drept ai societăţii au acţionat pe coordonatele unui grup organizat care, prin operaţiunile derulate şi calităţile deţinute, a desfăşurat activităţi în scopul sustragerii de la plata, către bugetul de stat, a unor obligaţii fiscale în cuantum de 5.031.480 lei.
În acest caz, s-a procedat la sesizarea organelor penale competente, care vor efectua cercetări sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni de evaziune fiscală.
Aflaţi mai mult despre ANAF, DGAF, evaziune fiscala, facturiJURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.
Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară
Monitorizarea inteligentă a dosarelor de instanţă: Monitor Dosare
Lex Discipulo Laus
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.