« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

ICCJ. Subiectul activ al infracțiunii de delapidare
03.07.2017 | Alina MATEI

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că însuşirea, folosirea sau traficarea de către persoana care are calitatea de contabil-şef în cadrul sucursalei unei societăţi cu capital integral ori majoritar de stat, în interesul său sau pentru altul, de bani, valori ori alte bunuri pe care le gestionează sau le administrează constituie infracţiunea de delapidare prevăzută de art. 295 C. pen. Pe calea recursului în casație, în baza art. 438 alin. 1 pct. 7 C. proc. pen., poate fi examinată îndeplinirea condiţiilor prevăzute de art. 295 C. pen. pentru existenţa subiectului activ al infracţiunii – calitatea de funcţionar public şi de administrator sau de gestionar. (Decizia nr. 138/RC din data de 28 martie 2017 pronunțată în recurs de Secția penală a Înaltei Curți de Casație și Justiție având ca obiect sâvârșirea infracțiunii de delapidare)

Avocat partener Alina Matei
SĂVESCU & ASOCIAŢII

 
Secţiuni: Content, Drept penal, Jurisprudența ÎCCJ, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD