« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

ANAF. Controale la mare. UPDATE: Primele controale.
11.07.2017 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust
DPO Lives
Secţiuni: Content, Fiscalitate | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , ,

Luni, 10 iulie 2017, Agenția Națională de Administrare Fiscală a anunțat că, în perioada 3-9 iulie 2017, a aplicat
sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 952.918 de lei, potrivit unui comunicat ANAF.

Totodată, s-au confiscat sume, venituri ilicite şi bunuri în valoare totală de 21.418 de lei și s-a dispus suspendarea activității pentru trei contribuabili.

***

Marți, 4 iulie 2017, Agenția Națională de Administrare Fiscală a anunțat că, în perioada 1-2 iulie 2017, a desfășurat primele controale în cadrul operațiunii „Litoralul„, potrivit unui comunicat ANAF.

Controalele au vizat 155 de contribuabili, sancțiunile aplicate fiind:
– 151 sancţiuni contravenţionale principale (118 amenzi şi 33 avertismente), valoarea totală a amenzilor fiind de 506.200 lei; 74 dintre cele 151 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de urgență nr. 28/1999 privind emiterea bonurilor fiscale;
– confiscarea de sume, venituri ilicite şi bunuri în valoare totală de 23.613 lei;
– suspendarea activității unui contribuabil pe motiv de neutilizare a aparatelor de marcat electronice fiscale.

***

Miercuri, 28 iunie 2017, Agenția Națională de Administrare Fiscală a anunțat că, în contextul deschiderii sezonului estival și intensificării activităților economice pe fondul creşterii consumului de bunuri şi servicii, începând cu data de 1 iulie 2017 va efectua o serie de controale pe litoral, potrivit unui comunicat ANAF.

ANAF avertizează operatorii economici să elibereze bon fiscal, iar consumatorii să solicite bon pentru fiecare produs sau serviciu achiziționat.

Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.