Secţiuni » Jurisprudenţă » ÎCCJ
Înalta Curte de Casaţie şi JustiţieJurisprudenţă curentă ÎCCJDezlegarea unor chestiuni de dreptRecurs în interesul legii

ICCJ. Invocarea discriminării în cazul înscrierii la al doilea program de studii universitare
04.07.2017 | Alina MATEI

Secţiuni: C. administrativ, Jurisprudența ÎCCJ, Selected, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că interpretarea dispoziţiilor art. 142 alin. 6 din Legea educației naționale nr. 1/2011 (O persoană poate beneficia de finanţare de la buget pentru un singur program de licenţă, pentru un singur program de master şi pentru un singur program de doctorat) nu poate fi decât în sensul recunoaşterii beneficiului unic de finanţare de la buget, rezultând, per a contrario, că cel care a beneficiat anterior de finanţare de la buget are vocaţia legitimă de a urma ulterior un program de licenţă/master/doctorat pe un loc fără finanţare de la buget (cu taxă). În speță, s-a apreciat că petentul (care mai urmase un program de studii universitare de licență cu finanțare bugetară) avea vocaţia legitimă de a participa la concursul de admitere la Academia de Poliție într-una dintre cele două modalităţi reglementate de art. 119 alin. 1 din Legea nr. 1/2011 (în instituţiile de învăţământ superior de stat, învăţământul este gratuit pentru cifra de şcolarizare aprobată anual de Guvern şi cu taxă”), în condiţii de egalitate şi nediscriminare. (Decizia nr. 2078 din data de 22 iunie 2016 pronunțată în recurs de Secția de contencios administrativ și fiscal a Înaltei Curți de Casație și Justiție având ca obiect anulare Hotărâre CNCD)

Avocat partener Alina Matei
SĂVESCU & ASOCIAŢII

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti