Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Contencios administrativ
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Invocarea discriminării în cazul înscrierii la al doilea program de studii universitare


4 iulie 2017 | Alina MATEI

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Contencios administrativ, Jurisprudență ÎCCJ curentă, SELECTED, Universitaria

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că interpretarea dispoziţiilor art. 142 alin. 6 din Legea educației naționale nr. 1/2011 (O persoană poate beneficia de finanţare de la buget pentru un singur program de licenţă, pentru un singur program de master şi pentru un singur program de doctorat) nu poate fi decât în sensul recunoaşterii beneficiului unic de finanţare de la buget, rezultând, per a contrario, că cel care a beneficiat anterior de finanţare de la buget are vocaţia legitimă de a urma ulterior un program de licenţă/master/doctorat pe un loc fără finanţare de la buget (cu taxă). În speță, s-a apreciat că petentul (care mai urmase un program de studii universitare de licență cu finanțare bugetară) avea vocaţia legitimă de a participa la concursul de admitere la Academia de Poliție într-una dintre cele două modalităţi reglementate de art. 119 alin. 1 din Legea nr. 1/2011 (în instituţiile de învăţământ superior de stat, învăţământul este gratuit pentru cifra de şcolarizare aprobată anual de Guvern şi cu taxă”), în condiţii de egalitate şi nediscriminare. (Decizia nr. 2078 din data de 22 iunie 2016 pronunțată în recurs de Secția de contencios administrativ și fiscal a Înaltei Curți de Casație și Justiție având ca obiect anulare Hotărâre CNCD)

Avocat partener Alina Matei
SĂVESCU & ASOCIAŢII

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică