« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

ÎCCJ. Şantaj. Condamnare definitivă
30.06.2017 | Adina GANȚOLEA

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice
Adina Maria Ganțolea

Adina Maria Ganțolea

ÎCCJ. Şantaj. Condamnare definitivă.

Prin decizia penală nr. 236 din 28 iunie 2017, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpatul A. G. S., director general al S.A. A. TV GROUP S.A., la data faptei, la o pedeapsă de 4 ani și 6 luni închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 2 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția de administrator, director sau cenzor în cadrul unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj.
Condamnă pe inculpata V. C. – R., asociat la S.C. A. TV GROUP S.A. și la S.C. I.P. S.R.L., la data faptei, la o pedeapsă de un an și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani și 6 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la șantaj.
Condamnă pe inculpatul P. Ș., președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (A.N.A.F.), la data faptei, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de divulgare a informațiilor secrete de serviciu sau nepublice.
Condamnă pe inculpata S.C. A. TV GROUP S.A., la pedeapsa principală a amenzii penale în cuantum de 200.000 lei și pedeapsa complementară constând în afișarea sau difuzarea hotărârii de condamnare prin intermediul postului TV Antena 1, timp de o lună, de 10 ori, în intervalul orar 18:00 – 20:00, pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj.

Dispune achitarea inculpaților V. D.M. G. D.S.C. A. 3 S.A. și S.C. I. P. S.R.L., pentru infracțiunile care au fost reținute în sarcina lor.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul P. Ș. va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 80 de zile, la o instituție din comunitate, respectiv Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Sector I București sau la Fundația pentru Promovarea Sancțiunilor Comunitare.
Obligă pe inculpatul P. Ș. la plata sumei de 11.500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.
Obligă pe fiecare dintre inculpații A. G. S., V. C. R. și S.C. A. TV G. S.A. la plata câte unei sume de 25.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a corupției la data de 30 septembrie 2013, comunicat 835/VIII/3 din 01 octombrie 2013.

Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.

:: sursa: www.pna.ro

Adina Ganțolea

 
Secţiuni: Comunicate parchete, Drept penal, Sistemul judiciar | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD