Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

PICCJ. Participarea la conferința ref. implementarea deciziei CEDO privind situația din penitenciare
03.07.2017 | Adina GANȚOLEA

Secţiuni: Comunicate parchete, Drept penal, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust
Adina Maria Ganțolea

Adina Maria Ganțolea

Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Joi, 29 iunie 2017, Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi a Camerei Deputaţilor a organizat Conferinţa „Soluţii legislative pentru implementarea deciziei pilot a Comisiei Europene a Drepturilor Omului privind condiţiile de detenţie în penitenciare”.

Ministerul Public a fost reprezentat la lucrările conferinţei de Georgina Bodoroncea, procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Totodată, din partea Asociației Procurorilor din România a fost prezent procurorul Bogdan Gabor, preşedintele asociaţiei.

Scopul conferinţei l-a constituit supunerea dezbaterii de către participanţi a unor soluţii legislative ce ar putea fi implementate de România în vederea aducerii la îndeplinire a deciziei pilot pronunţată de Curtea Europeană a Drepturilor Omului împotriva României, în vederea soluţionării problemei supraaglomerării din penitenciare precum şi a celor privind condiţiile precare de detenţie a persoanelor aflate în executarea pedepselor privative de libertate.

Prin raportare la dispozițiile art. 131 alin. 1 din Constituţia României, care prevăd că, „în activitatea judiciară, Ministerul Public reprezintă interesele generale ale societăţii şi apară ordinea de drept, precum şi drepturile şi libertăţile cetăţenilor”, instituția a reiterat necesitatea iniţierii unor măsuri legislative coerente care să contribuie la implementarea deciziei şi a recomandărilor Curţii Europene a Drepturilor Omului, respectiv a respectării drepturilor deţinuţilor.

În acest context, Ministerul Public îşi manifestă și în continuare disponibilitatea de a participa la orice dezbatere pe marginea pachetului legislativ ce va fi iniţiat.

:: sursa: www.mpublic.ro

Adina Ganțolea

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti