Pentru comunicare profesională JURIDICE.ro recomandă Infinit PR
TOP LEGAL
Print Friendly, PDF & Email

ICCL. Excepția inadmisibilității recursului în cazul litigiilor de muncă

05.07.2017 | Alina MATEI
Abonare newsletter

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că legalitatea căilor de atac prevăzută expres de dispozițiile art. 457 alin. 1 C. proc. civ. presupune faptul că o hotărâre judecătorească poate fi supusă numai căilor de atac prevăzute de lege, în condițiile și termenele stabilite de aceasta. În ceea ce privește litigiile de muncă, potrivit art. 274 C. muncii, nu sunt supuse recursului deciziile pronunțate de instanțele de apel, acestea fiind hotărâri definitive. Așadar, în afară de căile de atac prevăzute de lege, nu se pot folosi alte mijloace procedurale în scopul de a se obține reformarea sau retractarea unei hotărâri judecătorești. În speță, decizia pronunțată de Curtea de Apel București, Secția a VII-a pentru cauze privind conflicte de muncă și asigurară sociale, este definitivă, nefiind supusă căii de atac a recursului. (Decizia nr.  637 din data de 30 martie 2017 pronunțată în recurs de Secția I civilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție având ca obiect litigiu de muncă)

Avocat partener Alina Matei
SĂVESCU & ASOCIAŢII

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week