Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti
POPOVICI NITU STOICA & ASOCIATII
 
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Compensaţii pentru proprietarii de păduri având funcţii de protecţie şi contribuind la reţeaua Natura 2000
03.07.2017 | Antoanela COSTEA

JURIDICE - In Law We Trust
Antoanela Costea

Antoanela Costea

În şedinţa din data de 30 iunie 2017, Guvernul a adoptat Hotărârea pentru aprobarea Normelor metodologice de acordare, utilizare și control a compensațiilor reprezentând contravaloarea produselor pe care proprietarii nu le recoltează, datorită funcțiilor de protecție stabilite prin amenajamente silvice care determină restricții în recoltarea de masă lemnoasă.

Compensaţiile financiare se vor acorda proprietarilor privaţi (IMM-uri), care au în proprietate păduri unde recoltarea masei lemnoase este restricţionată datorită funcţiilor speciale de protecţie (tipurile funcţionale T1 şi T2, ce îndeplinesc obiective ecologice şi de protecţie), conform amenajamentele silvice.

Actul normativ instituie o schemă de ajutor de stat pentru care, în urma notificării, Comisia Europeană nu a ridicat obiecţii prin decizia luată, urmând a se aplica pentru zonele forestiere Natura 2000 sau în zone care contribuie la punerea în aplicare a art. 10 din Directiva  „Habitate”.

La fundamentarea actului normativ se preconiza că proprietarii vor putea suporta astfel cheltuielile generate de amenajarea pădurilor, de administrare, de executare a lucrărilor de îngrijire, conducere şi de protecţie a arboretelor care, în lipsa veniturilor provenite din proprietatea forestieră, sunt suportate din bugetul propriu. Alocarea acestor compensaţii proprietarilor privaţi de păduri, contribuie la îndeplinirea obligaţiilor legale cu privire la gestionarea durabilă a pădurilor şi implicit la îndeplinirea de către acestea a funcţiilor multiple de ordin economic, social şi ecologic.

Se estimează acordarea compensaţiilor la peste 1000 de beneficiari. Pentru obţinerea compensaţiilor, în fiecare an până la data de 30 iunie, solicitanții trebuie să depună la sediul Gărzii Forestiere de care aparțin, cereri împreună cu documentele necesare conform art. 7 alin. (2) din hotărârea adoptată.

Pentru anul 2017, solicitările se vor depune în maxim 90 de zile de la intrarea în vigoare a actului normativ.

Antoanela Costea

Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.