« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
 

ICCJ. Caracterul normelor care reglementează suspendarea legală voluntară
14.07.2017 | Alina MATEI

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că, în baza art. 414 alin. 1 și 2 C. proc. civ., situațiile de suspendare legală voluntară sunt guvernate de norme cu caracter imperativ, și nu facultativ, astfel că nesocotirea acestora are drept consecință nulitatea încheierii pronunțate. Așadar, este vorba de o nulitate de ordine publică, întrucât regulile de procedură instituite privesc desfășurarea activității de judecată și urmăresc ocrotirea unui interes general. În speță, instanța supremă a constatat, din analiza înscrisurilor aflate în dosar, că nu a fost formulată nicio cerere de judecare a cauzei în lipsă, astfel că instanța de apel nu a încălcat dispozițiile imperative menționate, decizia recurată nefiind astfel susceptibilă de a fi cenzurată. (Decizia nr. 172 din data de 1 februarie 2017 pronunțată în recurs de Secția a II-a civilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție având ca obiect suspendare judecare recurs)

Avocat partener Alina Matei
SĂVESCU & ASOCIAŢII

 
Secţiuni: Content, Jurisprudența ÎCCJ, Procedură civilă, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD