Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Efectul renunțării la judecata privind anularea deciziei de soluționare a contestației deciziei de impunere
17.07.2017 | Alina MATEI

Secţiuni: C. administrativ, Content, Fiscalitate, Jurisprudența ÎCCJ, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că Titlul IX C. proc. fiscală (art. 205-218) reglementează o procedură administrativă obligatorie de contestare a actelor administrative-fiscale tipice sau asimilate, procedură administrativă care se finalizează prin decizia emisă în temeiul art. 216-217, ce poate fi atacată în contencios administrativ (potrivit art. 218 alin. 2 C. proc. fiscală). Această procedură nu se circumscrie dispozițiilor art. 6 din Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004. În cadrul acțiunii în instanță, vor fi analizate legalitatea deciziei de impunere, a raportului de inspecţie fiscală ori a altor acte care premerg decizia. În speță, renunțarea la judecata capătului de cerere având ca obiect anularea deciziei de soluţionare a contestaţiei (deși se urmase procedura administrativă, contestându-se inclusiv decizia de soluționare a contestației formulată împotriva Deciziei de impunere) a condus, în mod justificat, la soluţia de respingere a acţiunii precizate, ca fiind inadmisibilă. (Decizia nr. 2613 din data de 18 octombrie 2016 pronunțată în recurs de Secția de contencios administrativ și fiscal a Înaltei Curți de Casație și Justiție având ca obiect anulare decizie de impunere)

Avocat partener Alina Matei
SĂVESCU & ASOCIAŢII

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti