Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

ICCJ. Efectul renunțării la judecata privind anularea deciziei de soluționare a contestației deciziei de impunere
17.07.2017 | Alina MATEI

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că Titlul IX C. proc. fiscală (art. 205-218) reglementează o procedură administrativă obligatorie de contestare a actelor administrative-fiscale tipice sau asimilate, procedură administrativă care se finalizează prin decizia emisă în temeiul art. 216-217, ce poate fi atacată în contencios administrativ (potrivit art. 218 alin. 2 C. proc. fiscală). Această procedură nu se circumscrie dispozițiilor art. 6 din Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004. În cadrul acțiunii în instanță, vor fi analizate legalitatea deciziei de impunere, a raportului de inspecţie fiscală ori a altor acte care premerg decizia. În speță, renunțarea la judecata capătului de cerere având ca obiect anularea deciziei de soluţionare a contestaţiei (deși se urmase procedura administrativă, contestându-se inclusiv decizia de soluționare a contestației formulată împotriva Deciziei de impunere) a condus, în mod justificat, la soluţia de respingere a acţiunii precizate, ca fiind inadmisibilă. (Decizia nr. 2613 din data de 18 octombrie 2016 pronunțată în recurs de Secția de contencios administrativ și fiscal a Înaltei Curți de Casație și Justiție având ca obiect anulare decizie de impunere)

Avocat partener Alina Matei
SĂVESCU & ASOCIAŢII


Aflaţi mai mult despre , , , , ,
Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.