Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

PICCJ. Întâlnire de lucru cu reprezentanții UNEJ


3 iulie 2017 | Adina GANȚOLEA

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro
Adina Maria Ganțolea

Adina Maria Ganțolea

Luni, 3 iulie 2017, Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a avut o întâlnire de lucru cu Marius Iacob Morari, preşedintele Uniunii Naţionale a Executorilor Judecătoreşti, la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Din partea Ministerului Public au mai participat la întâlnire Ovidiu Predescu, consilier al procurorului general al PICCJ, Antonia Constantin, procuror şef adjunct al Secţiei Judiciare, precum şi Călin Mocanu de la Biroul Juridic, ambele departamente din cadrul PICCJ.

Din delegaţia Uniunii Naţionale a Executorilor Judecătoreşti au mai făcut parte Gabriel Cătălin Constantin, vicepreşedinte al Uniunii, Eugen Hurubă, director al Centrului Naţional de Pregătire al Executorilor Judecătoreşti şi George Niculae, executor judecătoresc.

În cursul întrevederii au fost identificate practici neunitare la nivel naţional, precum şi deficienţe de ordin legislativ în ceea ce priveşte executarea silită în materie civilă în concurs cu sechestrul asigurator penal. De comun acord, părţile au decis să încheie un protocol de colaborare. În acest cadru, se va elabora un ghid de bune practici.

Totodată, se va constitui un grup de lucru alcătuit din procurori şi executori judecătoreşti în scopul identificării soluţiilor legislative necesare, precum şi pentru rezolvarea problemelor curente în temeiul legilor în vigoare.

:: sursa: www.mpublic.ro

Adina Ganțolea

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii