Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Mediere
Mediere
DezbateriCărţiProfesionişti

Consiliul de Mediere. Activitatea managerială în perioada martie 2015 – iunie 2016
04.07.2017 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Mediere
JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 3 iulie 2017, Consiliul de Mediere a publicat detalii cu privire la activitatea managerială în perioada martie 2015 – iunie 2017, potrivit unui comunicat al Consiliului de Mediere, semnat de Mugur Bogdan Mitroi, președinte.

Text integral:

Consiliul de Mediere, instituție a cărei activitate se desfășoară prin autofinanțare, în considerarea publicării graficului care relevă activitatea financiară a Consiliului de Mediere în perioada 2007-2016, face următoarele precizări:

În perioada actualului mandat al Consiliului, ca obiectiv asumat și atins, s-a înregistrat o creștere a eficienței în gestionarea resurselor instituției, chiar dacă începând cu anul 2013 au scăzut în mod drastic veniturile obținute din taxele de autorizare și cele de la furnizorii de formare, acest trend menținându-se până în prezent. Așa cum bine se cunoaște, veniturile provenite din taxele de autorizare și taxele achitate de furnizorii de formare au reprezentat sursa preponderentă de venit în perioada 2012-2014, acest fapt datorându-se lejerității cu care a fost tratată activitatea de colectare a taxei profesionale, mediatorii achitând taxele în mod aleatoriu din neglijența personalului responsabil.

Raportat la anul 2015, an care a presupus alocarea unor importante fonduri bănești, precum și canalizarea atenției întregii resurse umane pentru desfășurarea în bune condiții a celor două perioade de alegeri din interiorul profesiei de mediator, în anul 2016 gradul de colectare a taxei profesionale a crescut de circa 8 ori față de perioada de referință și de anii precedenți. Acest fapt s-a datorat introducerii disciplinei financiare, fapt pus în practică prin emiterea facturilor la zi, urmărirea încasărilor și, în cazurile necesare, intentarea de acțiuni în justiție în vederea recuperării creanțelor restante (acțiuni ce au o rată de admitere mai mare de 95%). Precizăm faptul că obligația de colectare a sumelor restante este prevăzută de Codul Fiscal, aceasta căzând în sarcina ordonatorului de credite, a președintelui Consiliului de Mediere, acesta fiind responsabil de depunerea tuturor diligențelor în vederea recuperării creanțelor.

Concomitent cu măsurile enumerate anterior, planul de măsuri adoptate în vederea redresării financiare a instituției a presupus și restructurarea personalului administrativ-intern al Consiliului de Mediere, precum și ajustarea unor contracte aflate în curs de executare, încheiate cu diverși furnizori externi, astfel că media cheltuielilor anuale din 2016 a scăzut cu mai mult de 1.000.000 lei față de cheltuielile anuale ale anului 2014.

Măsurile adoptate sunt supuse reglementărilor fiscale în vigoare, neîndeplinirea acestora angajând răspunderea Consiliului de Mediere.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti