Secţiuni » Arii de practică » Business » Proprietate intelectuală
Proprietate intelectuală
DezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel San Francisco. Elliott vs. Google. Anulare a unei mărci pe motiv că ar constitui denumire generică
04.07.2017 | Magdalena SĂRSAN

JURIDICE - In Law We Trust
Magdalena Sărsan

Magdalena Sărsan

Curtea de Apel pentru circuitul al IX-lea San Francisco a statuat, la data de 16 mai 2017, că solicitarea de anulare a unei mărci, întemeiată pe faptul că ar fi generică, în cazul în care publicul își însușește o marcă comercială și o folosește ca denumire generică pentru anumite tipuri de bunuri sau servicii, indiferent de sursa acesteia, trebuie să fie făcută cu privire la un anumit tip de bun sau serviciu.

Astfel, în cauza Elliott vs. Google, prima instanță a avut în vedere, în mod corect, motoarele de căutare pe internet și nu „actul” căutării pe internet.

De asemenea, folosirea cuvântului „google” în sens de verb, pentru a desemna „căutarea pe internet”, spre deosebire de folosirea aceluiași cuvânt cu valoare adjectivală, nu a constituit automat utilizare generică, astfel încât dovezile reclamanților nu au fost suficiente pentru a stabili că semnificația primară a cuvântului „google” pentru publicul relevant era mai degrabă un nume generic pentru motoarele de căutare pe internet decât ca un semn de identificare a motorului de căutare Google în special.

:: Hotărârea ( în limba engleză)

Magdalena Sărsan

Secţiuni: Content, Cyberlaw, Dreptul proprietatii intelectuale | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO