Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Ofelia Dobra: Acest drept i se naște din momentul în care…


7 iulie 2017 | Andreea LUPU

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept civil, Drept penal, Flux informații, Procedură civilă, SELECTED

Exec. Ofelia Dobra, SCPEJ DOBRA COȘOREANU & ASOCIAȚII, s-a referit, în cadrul dezbaterii Chiar vrei să(-ți) vezi dosarul?ediția 142, organizată de Societatea de Științe Juridice, la momentul nașterii dreptului creditorului de a avea acces la dosar.

Ofelia Dobra„Haideți să ne gândim de exemplu la ipoteza creditorului intervenient. Avem un creditor care formulează o cerere de intervenție, solicită totodată să obțină fotocopia dosarului de executare silită derulată până atunci procedura în interesul și la solicitarea creditorului urmăritor. Sigur că va avea acces la piesele dosarului de executare existente până atunci, problema este de când i se naște acest drept și eu cred că acest drept i se naște din momentul în care este încuviințată de către instanța de executare cererea de intervenție, pentru că dreptul de a dispune asupra încuviințării unei executări este suveran, este al instanței de executare, or până la momentul la care cererea de intervenție nu este încuviințată, nu pot aprecia ca acel creditor chiar dacă deține un titlu executoriu a dobândit calitatea de parte în procedura de executare.”

Andreea Lupu

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică