Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Legea pentru stimularea personalului de inovare din instituții de învățământ superior de stat
06.07.2017 | Alexandru MATEI

Secţiuni: Content, Lege 9, Selected, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 515 din data de 4 iulie 2017 a fost publicată Legea nr. 158/2017 pentru stimularea personalului de cercetare, dezvoltare și inovare din instituții de învățământ superior de stat și unități de cercetare-dezvoltare-inovare din sistemul național în vederea impulsionării procesului de dezvoltare economico-socială și culturală a României.

Prezenta lege asigură cadrul legal pentru impulsionarea activităților de cercetare științifică, dezvoltare, inovare, creație, servicii și transfer tehnologic din cadrul instituțiilor de învățământ superior de stat și unităților de cercetare-dezvoltare-inovare din sistemul național, prin atragerea de resurse financiare din mediul economic privat, și pentru dezvoltarea parteneriatului public-privat.

Instituțiile de învățământ superior de stat și unitățile de cercetare-dezvoltare-inovare din sistemul național, în interacțiunea cu entitățile economico-sociale și din domeniul culturii, oferă diverse tipuri de servicii specializate, activități de expertiză, consiliere și asistență științifică.

Implementarea activităților se face de către următoarele categorii de personal:
– personal didactic de predare;
– personal didactic auxiliar;
– personal nedidactic;
– cercetători;
– masteranzi și doctoranzi.

Pentru dezvoltarea și consolidarea centrelor/institutelor de cercetare, inclusiv pentru susținerea unor reviste sau mobilități, instituția de învățământ superior de stat și/sau unitatea de cercetare-dezvoltare-inovare din sistemul național poate aloca o sumă reprezentând maximum 10% din volumul cheltuielilor indirecte.

Avocat Alexandru Matei
SĂVESCU & ASOCIAȚII

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti