Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 

ICCJ. Competența materială în cazul unei cereri având ca obiect obligația de a face
20.07.2017 | Alina MATEI

JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât, raportat la Legea nr. 554/2004 a contenciosului administrativ, că adresarea către instanţa de contencios administrativ este condiţionată de îndeplinirea următoarelor condiţii: cel puţin una dintre părţi este o autoritate publică și  conflictul s-a născut fie din emiterea sau încheierea, după caz, a unui act administrativ, ori nesoluţionarea în termenul legal a unei cereri. Astfel, în speță, acțiunea având ca obiect obligația de a face (acordare dobânzi legale) este de competența instanțelor de drept comun, și nu a celor de contencios administrativ. (Decizia nr. 3034 din data de 4 noiembrie 2016 pronunțată de Secția de contencios administrattiv și fiscal a Înaltei Curți de Casație și Justiție având ca obiect conflict negativ de competență)

Avocat partener Alina Matei
SĂVESCU & ASOCIAŢII

Secţiuni: Content, Drept civil, Jurisprudența ÎCCJ, Procedură civilă, Selected | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO