Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

Mihai Șandru: Prima problemă a dreptului internetului este, de fapt, el însuşi, internetul


11 iulie 2017 | Andreea LUPU

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Prof. univ. dr. Mihai Șandru, Președinte Societatea de Științe Juridice, s-a referit, în cadrul conferinței Probleme dificile de dreptul internetului (Prima ediție), organizată de Societatea de Științe Juridice, la impactul internetului în societate.

Mihai Șandru„Prima problemă a dreptului internetului este, de fapt, el însuşi, internetul. Ce este internetul? Şi studiind şi aseară, de altfel şi în dimineaţa aceasta tematica acestei conferințe, am putut observa că dreptul internetului include dreptul proprietăţii intelectuale, include dreptul civil, fostul drept comercial, CEDO, dreptul Uniunii Europene, drept penal, drept constituţional, medicină, în special geriatrie, gastronomie, muzică şi aspecte militare de luptă, drept care nici nu mai ştii dacă mai poţi să mai vorbeşti după o asemenea chestiune. Poţi să te întrebi doar de ce ceilalţi susţin în continuare existenţa dreptului civil sau a dreptului comercial când, iată, avem dreptul internetului. Internetul nu rămâne doar un instrument. În secolul XlX presupun că nimeni nu s-ar fi gândit să organizeze o conferinţă despre apariţia stiloului, pentru că şi stiloul şi poşta, împreună, ar fi putut provoca ce provoacă astăzi internetul şi internetul astăzi provoacă oamenii şi timpul.”

Avocat Alexandru Matei
SĂVESCU & ASOCIAŢII

Andreea Lupu

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii