Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

Mihai Șandru: Prima problemă a dreptului internetului este, de fapt, el însuşi, internetul
11.07.2017 | Andreea LUPU

Secţiuni: Content, Cyberlaw, Selected, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

Prof. univ. dr. Mihai Șandru, Președinte Societatea de Științe Juridice, s-a referit, în cadrul conferinței Probleme dificile de dreptul internetului (Prima ediție), organizată de Societatea de Științe Juridice, la impactul internetului în societate.

Mihai Șandru„Prima problemă a dreptului internetului este, de fapt, el însuşi, internetul. Ce este internetul? Şi studiind şi aseară, de altfel şi în dimineaţa aceasta tematica acestei conferințe, am putut observa că dreptul internetului include dreptul proprietăţii intelectuale, include dreptul civil, fostul drept comercial, CEDO, dreptul Uniunii Europene, drept penal, drept constituţional, medicină, în special geriatrie, gastronomie, muzică şi aspecte militare de luptă, drept care nici nu mai ştii dacă mai poţi să mai vorbeşti după o asemenea chestiune. Poţi să te întrebi doar de ce ceilalţi susţin în continuare existenţa dreptului civil sau a dreptului comercial când, iată, avem dreptul internetului. Internetul nu rămâne doar un instrument. În secolul XlX presupun că nimeni nu s-ar fi gândit să organizeze o conferinţă despre apariţia stiloului, pentru că şi stiloul şi poşta, împreună, ar fi putut provoca ce provoacă astăzi internetul şi internetul astăzi provoacă oamenii şi timpul.”

Avocat Alexandru Matei
SĂVESCU & ASOCIAŢII

Andreea Lupu

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti