Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Klaus Iohannis: România a învăţat ce înseamnă forţa democraţiei şi respectul faţă de justiţie, stat de drept şi transparenţă
05.07.2017 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 4 iulie 2017, cu prilejul recepției organizate de către Ambasada Statelor Unite ale Americii de Ziua Independenței, Klaus Iohannis, Președintele României, a reiterat importanța parteneriatului dintre România și SUA și contribuțiile semnificative ale acestuia, inclusiv în materia justiției, potrivit zf.ro.

Klaus Iohannis: ”În aceşti 20 de ani, România a învăţat, inclusiv cu sprijinul Statelor Unite, ce înseamnă forţa democraţiei şi respectul faţă de justiţie, stat de drept şi transparenţă. Cetăţenii români ştiu astăzi că valorile democratice nu pot fi negociate. Acestea sunt principii înscrise şi în declaraţia de independenţă a Statelor Unite ale Americii şi iată, ele aduc popoarele noastre cu atât mai aproape.

Acum este timpul ca ţara să fie guvernată responsabil şi predictibil, punând interesul cetăţeanului pe primul loc şi dovedind partenerilor noştri străini că România este acelaşi partener stabil, care îşi respectă angajamentele asumate. Este important să intensificăm schimburile comerciale şi investiţiile capitalului american în România, dar şi susţinerea interesului oamenilor de afaceri români pentru piaţa americană. (…) Folosesc acest prilej pentru a reitera faptul că, pentru investitorii străini, pentru ca România să atragă companii americane , de exemplu, este foarte importantă asigurarea unui climat atractiv şi stabil, cu un cadru legislativ predictibil şi trnsparent, cu o birocraţie redusă şi respect faţă de statul de drept. Sper ca noul guvern instalat să ia aminte la aceste principii fundamentale.

În ceea ce priveşte dimensiunea militară a relaţiei noastre, care este excelentă atât la nivel bilateral, cât şi în cadrul NATO, Statele Unite rămân principalul garant al securităţii României, care, la rândul său, îşi aduce o contribuţie consistentă şi apreciată, inclusiv pentru securitatea SUA. Salut încă o dată creşterea consistentă propusă de Preşedintele Trump pentru finanţarea activităţilor militarilor americani, prin Iniţiativa de Reasigurare Europeană, inclusiv pe teritoriul României. Amintesc, în acest context, că în această lună se va desfăşura, şi în România, impresionantul exerciţiu Saber Guardian 2017, care reflectă, o dată în plus, gradul avansat al cooperării şi interoperabilităţii noastre militare.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti