Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Avocatul Poporului. Soluționare favorabilă în cazul unei persoane căreia nu i s-a acordat ajutor de urgență ca urmare a distrugerii locuinței de către un incendiu și i-a suspendat ajutorul social


6 iulie 2017 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Flux informații

Miercuri, 5 iulie 2017, Avocatul Poporului a anunțat că, în urma unor demersuri efectuate, Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Prahova a propus acordarea unui ajutor de urgență, în cuantum de 3000 lei, unei persoane căreia casa i-a fost distrusă de un incendiu și căreia i-a fost suspendat ajutorul social, potrivit unui comunicat al AP, semnat de Matei Vîrtosu, purtător de cuvânt.

Concret, demersurile AP sunt rezultatul unei sesizări din luna martie a anului 2017 potrivit căreia o persoană a semnalat faptul că i-a fost suspendată acordarea ajutorului social de către Primăria Șotrile, deși a prestat orele de muncă în folosul comunității, în cadrul reconstrucției propriei locuințe, afectată de incendiu, astfel cum i s-a indicat de către viceprimarul localității. Deși nu exista nicio dovadă potrivit căreia petenta sau soțul acesteia ar fi refuzat să presteze orele de muncă, ajutorul social a fost suspendat printr-o Dispoziție din 29 martie 2017, fără a se comunica beneficiarilor faptul că prestarea orelor de muncă în interes propriu, astfel cum li s-a indicat anterior, este insuficientă. Petenta a afirmat că, din 2014, a prestat lunar orele de muncă, neavând nicio abatere și nu înțelege motivul pentru care Primăria Comunei Șotrile a suspendat ajutorul social al familiei sale, dat fiind faptul că aceasta se afla într-o situație disperată, fără locuință și fără această unică sursă de venit.

În urma investigațiilor efectuate, AP a constatat multiple neconcordanțe între motivele invocate de către funcționarii Primăriei la momentul efectuării anchetei și argumentele comunicate prin corespondența oficială anterioară, niciunul dintre aceste motive neconstituind o cauză de neacordare a unui ajutor financiar de urgență, la care petenta era îndreptățită, ori de suspendare a ajutorului social.

Adițional ajutorului de urgență, au fost identificate soluții pentru ca petenta și familia acesteia să beneficieze în continuare de ajutor social din partea Primăriei.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică