Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Avocatul Poporului. Soluționare favorabilă în cazul unei persoane căreia nu i s-a acordat ajutor de urgență ca urmare a distrugerii locuinței de către un incendiu și i-a suspendat ajutorul social
06.07.2017 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 5 iulie 2017, Avocatul Poporului a anunțat că, în urma unor demersuri efectuate, Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Prahova a propus acordarea unui ajutor de urgență, în cuantum de 3000 lei, unei persoane căreia casa i-a fost distrusă de un incendiu și căreia i-a fost suspendat ajutorul social, potrivit unui comunicat al AP, semnat de Matei Vîrtosu, purtător de cuvânt.

Concret, demersurile AP sunt rezultatul unei sesizări din luna martie a anului 2017 potrivit căreia o persoană a semnalat faptul că i-a fost suspendată acordarea ajutorului social de către Primăria Șotrile, deși a prestat orele de muncă în folosul comunității, în cadrul reconstrucției propriei locuințe, afectată de incendiu, astfel cum i s-a indicat de către viceprimarul localității. Deși nu exista nicio dovadă potrivit căreia petenta sau soțul acesteia ar fi refuzat să presteze orele de muncă, ajutorul social a fost suspendat printr-o Dispoziție din 29 martie 2017, fără a se comunica beneficiarilor faptul că prestarea orelor de muncă în interes propriu, astfel cum li s-a indicat anterior, este insuficientă. Petenta a afirmat că, din 2014, a prestat lunar orele de muncă, neavând nicio abatere și nu înțelege motivul pentru care Primăria Comunei Șotrile a suspendat ajutorul social al familiei sale, dat fiind faptul că aceasta se afla într-o situație disperată, fără locuință și fără această unică sursă de venit.

În urma investigațiilor efectuate, AP a constatat multiple neconcordanțe între motivele invocate de către funcționarii Primăriei la momentul efectuării anchetei și argumentele comunicate prin corespondența oficială anterioară, niciunul dintre aceste motive neconstituind o cauză de neacordare a unui ajutor financiar de urgență, la care petenta era îndreptățită, ori de suspendare a ajutorului social.

Adițional ajutorului de urgență, au fost identificate soluții pentru ca petenta și familia acesteia să beneficieze în continuare de ajutor social din partea Primăriei.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti