Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti
POPOVICI NITU STOICA & ASOCIATII
 
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Raport DELOITTE: Centrele regionale de operațiuni impulsionează piața imobiliară
06.07.2017 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Cu o creștere a PIB de 4,8% în 2016 și cea mai mare rată de creștere în 2017 în rândul țărilor UE, România a devenit o destinație tot mai atractivă pentru centrele regionale de operațiuni. Climatul fiscal și juridic, alături depoziția geografică și forța de muncă bine pregătită, dar nu foarte costisitoare, sunt ingrediente-cheie care contribuie la atractivitatea României, arată raportul Recipe for successful tax, law & real estate of regional operations centers in Romania (Rețeta de succes fiscală, juridică și imobiliară pentru centrele regionale de operațiuni din România), realizat de DELOITTE  ROMÂNIA, REFF ȘI ASOCIAȚII, membră a rețelei internaționale de avocați DELOITTE LEGAL, și Knight Frank Romania.

În contextul în care tot mai multe companii multinaționale își deschid centre regionale de operațiuni în România, piața imobiliară a avut în 2016 unul din cei mai buni ani. Companiile de outsourcing vor continua să intre pe piață sau să se extindă, întrucât dezvoltatorii imobiliari și-au demonstrat capacitatea de a oferi companiilor multinaționale soluții imobiliare personalizate la chirii mai mici decât în alte piețe din Europa Centrală și de Est, arată raportul.

Alexandru Reff, Country Managing Partner DELOITTE ROMÂNIA:”Cadrul fiscal și juridic joacă un rol important în deciziile investitorilor. Pentru ca România să rămână atractivă, în ciuda unei creșteri anticipate a costurilor și a dificultății de a găsi talente, legislația fiscală românească trebuie să își mențină capacitatea de a atrage investiții printr-o stabilitate și taxe relativ scăzute, ambele afectate de inițiativele legislative recente. Schimbările bruște, creșterea taxelor sau dificultăți suplimentare în relația cu autoritățile publice ar afecta serios competitivitatea afacerilor sensibile la costuri, a căror expansiune recentă a alimentat, printre altele, investițiile în dezvoltări imobiliare. Aspectele legale sunt de asemenea importante, întrucât gradul de ocupare a forței de muncă, gradul de conformitate, decontările financiare intra-grup, protecția datelor și aspectele societare pot genera dificultăți de ordin juridic pentru centrele regionale de operațiuni.”

Horațiu Florescu, Președinte și CEO Knight Frank România, a adăugat: ”Aceste centre generează cea mai mare cerere pe piața imobiliară din București și, în multe cazuri,sunt chiriașii principali ai acestor clădiri. Pentru noi este evident că centrele de operațiuni au dezvoltat hub-urile de birouri pe care le vedem astăzi, mai precis Floreasca-Barbu Văcărescu, Dimitrie-Pompeiu, zona centrală și de vest și chiar CBD. Aceste complexe au cea mai mare suprafață și cea mai mare cerere de pe piață. Anul trecut, zona de centru-vest a Bucureștiului a avut o cerere de 120.000 mp. București rămâne principalul vehicul pentru centrele de operațiuni, dar Timișoara, Cluj-Napoca și Iași vin din urmă foarte repede.

Raportul analizează aspectele cheie de care trebuie să țină cont companiile atunci când își deschid centre regionale de operațiuni în România, de la cele fiscale și juridice până la surse publice de finanțare, cum ar fi ajutoare de stat sau fonduri UE.

***

Numele DELOITTE se referă la organizația DELOITTE Touche Tohmatsu Limited (“DTTL”), o companie cu răspundere limitată din Marea Britanie, rețeaua globală de firme membre și persoanele juridice afiliate acestora. DTTL și firmele sale membre sunt entități juridice separate și independente. DTTL (numit în continuare și „DELOITTE Global”) nu furnizează servicii către clienți.

DELOITTE furnizează clienților din sectorul public și privat din industrii variate servicii de audit, consultanță, servicii juridice, consultanță financiară și de managementul riscului, servicii de taxe și alte servicii adiacente. Patru din cinci companii prezente în Fortune Global 500® sunt clienți DELOITTE, prin intermediul rețelei sale globale de firme membre care activează în peste 150 de țări și teritorii, oferind resurse internaționale, perspective locale și servicii de cea mai înaltă calitate pentru a rezolva probleme de business complexe. Pentru a afla mai multe despre modalitatea în care cei 244.000 de profesioniști DELOITTE creează un impact vizibil în societate, vă invităm să ne urmăriți pe Facebook sau LinkedIn.

REFF ȘI ASOCIAȚII SCA este societate de avocați membra a Baroului București, independentă în conformitate cu reglementările aplicabile profesiei de avocat, și reprezintă rețeaua de societăți de avocați DELOITTE Legal În Romania. DELOITTE Legal înseamnă practicile juridice ale membrilor DELOITTE Touche Tohmatsu Limited si afiliații acestora care oferă servicii de asistenta juridica.

Knight Frank este cea mai mare rețea globală deținută privat în domeniul imobiliar. Având sediul în Londra, Knight Frank, împreună cu partenerul din Statele Unite, Newmark Grubb Knight Frank, operează în 413 birouri, din 60 de tari, pe șase continente unde are peste 14.000 de angajați. KnightFrank a intrat pe piața din România în mai 2009, în urma asocierii cu The Advisers, condusă de Horațiu Florescu, iar începând cu iunie 2015, The Advisers a devenit Knight Frank. Grupul oferă consultanță tuturor tipurilor de clienți, de la proprietari individuali și cumpărători până la dezvoltatori, investitori și chiriași corporativi.

:: Raportul

Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.