TOP LEGAL
Print Friendly, PDF & Email

Regulamentul de tranzacționare pe piața centralizată de gaze naturale
07.07.2017 | Alexandru MATEI


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 503 din data de 30 iunie 2017, a fost publicat Regulamentul privind cadrul organizat de tranzacționare pe piața centralizată de gaze naturale administrată de Operatorul Pieței de Energie Electrică și Gaze Naturale OPCOM – S.A. din 22.06.2017.

Regulamentul stabilește un cadru organizat pentru tranzacționarea centralizată în regim concurențial a gazelor naturale prin contracte bilaterale (PCGN) și pentru organizarea și funcționarea pieței pentru ziua următoare de gaze naturale (PZU-GN).

De asemenea, regulamentul prevede o serie de principii în funcție de cadrul modalităților de tranzacționare:

– Principii aplicate pentru tranzacționarea prin licitație publică cu negociere continuă, în cadrul modalității de tranzacționare denumite PCGN-LN;

– Principii aplicate pentru tranzacționarea prin licitație publică, în cadrul modalității de tranzacționare denumite PCGN-LP;

– Principii aplicate pentru tranzacționarea prin licitație publică, în cadrul modalității de tranzacționare denumite PCGN-OTC;

– Principii aplicate pentru tranzacționarea pe PZU- GN.

OPCOM – S.A. supraveghează funcționarea piețelor de gaze naturale administrate, publică rapoarte periodice și indici calculați în baza rezultatelor acestor piețe, în scopul stabilirii unor referințe corecte de preț pentru piețele de gaze naturale.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate