Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Ziua Internaţională a Sărutului
06.07.2019 | Cristian JURA, Daniela NICULCEA


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019
Cristian Jura

Cristian Jura

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

2019: Ziua Internaţională a Sărutului este marcată, anual, pe 6 iulie.

2018: Ziua Internaţională a Sărutului (International kissing day) este marcată, anual, pe 6 iulie.

Chiar dacă nu are aceleași semnificații pe diferite continente și în culturi diferite, sărutul reprezintă totuși un semn universal al afecțiunii, al iubirii și, pe lângă toate acestea, are și efecte benefice asupra sănătății.

Printre acestea se numără, de exemplu, arderea caloriilor. Astfel, în timpul unui sărut organismul pierde între 2 și 6 calorii pe minut, și sunt antrenați 30 de mușchi ai feței.

De asemenea, sărutul stimulează sistemul imunitar întrucât prin sărutul dintre doi oameni sănătoși se realizează un schimb de germeni, în cantități mici, care ajută sistemul imunitar.

Totodată, sărutul are și un important efect antistres datorită eliberării în organism a doi hormoni importanți: pe de o parte, oxitocina, un hormon care relaxează ritmul cardiac și scade tensiunea arterială, iar pe de altă parte, endorfina, supranumită și hormonul fericirii.

Pentru cei care suferă de alergii, sărutul are o funcție terapeutică, ameliorând simptomele reacțiilor alergice. Astfel, potrivit unor studii, persoanele care să sărută au un nivel mai scăzut al proteinei lgE în organism, proteină care declanșează sâcâitoarele simptome ale alergiilor: nasul care curge, gâtul iritat, lăcrimare excesivă.

În plus, din punct de vedere psihologic, sărutul contribuie substanțial la îmbunătățirea imaginii de sine. Potrivit unui studiu, bărbații care își sărută soțiile sau partenerele dimineața, când pleacă la muncă, câștigă mai mulți bani. Acest lucru se datorează faptului că, plecând fericiți de  acasă, și nemaifiind perturbați emoțional, sunt mai productivi.

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea, Facultatea de Drept, Universitatea din București, Internship Societatea de Științe Juridice (SSJ)

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate