Secţiuni » Life
Life

ARTMARK. Licitația din data de 11 iulie. Una dintre ultimele enigme rămase / 11 iulie 2017, 20.30
07.07.2017 | Valeria BĂLĂNEL

Secţiuni: Content, Life, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Licitația de Arme de Colecție și Militaria din 11 iulie 2017, ora 20.30 organizată de ARTMARK prezintă „ENIGMA I” (preţ de pornire: 9.000 de euro). Produsă de Heimsoeth & Rinke (Berlin, 1941), mașinăria este funcțională și a fost folosită de Armata Germană (Wehrmacht) în cel de-al II-lea Război Mondial.

În 1918, inventatorul german Arthur Scherbius construiește o mașină criptografică care are la bază discul de cifrare creat în secolul al XV-lea de către celebrul arhitect italian Leon Battista Alberti. În 1932, varianta finală a ENIGMEI, cunoscută sub denumirea ENIGMA I, a fost destinată Armatei Germane. Toate drepturile de autor, precum și cele comerciale, au trecut sub autoritatea Armatei Germane. Aproximativ 158,9 trilioane de configurații si tot atâtea enigme ar putea să genereze celebra mașinărie care a jucat un rol atât de important în desfășurarea deflagrației ce a dus la pierderea  a 72 de milioane de vieți omenești.

Și tot în Licitația de Arme de Colecție și Militaria (11 iulie 2017, ora 20.30, Artmark – Palatul Cesianu-Racoviță) vor fi prezente multe alte obiecte însemnate de istorie: pușca de vânătoare fabricată în 1933 pentru Regele Carol II, decorată cu aur, confiscată și modificată apoi pentru Nicolae Ceaușescu, săbii de paradă purtând cifrul Regelui Carol I, al lui Carol al II-lea sau al Regelui Mihai I, Ordinul Ferdinand, instituit în 1929, o fotografie de presă surprinzându-l pe M.S. Regele Mihai I încercând o mitralieră rusească sau o fotografie a domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Și nu în ultimul rând: uniforme de paradă, insigne, medalii și alte atribute ale onoarei și mândriei militare.

Licitația va avea loc la Palatul Cesianu-Racoviţă, str. C. A. Rosetti, nr. 5.

:: Participare online

Valeria Bălănel

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti