Secţiuni » Selected
Selected
Publicare comunicate şi informări profesionaleAnunţuri evenimenteAnunţuri de recrutare
ArticoleJurisprudenţăComunicare profesională

ARTMARK. Licitația din data de 11 iulie. Una dintre ultimele enigme rămase / 11 iulie 2017, 20.30


7 iulie 2017 | Valeria BĂLĂNEL

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Flux informații, SELECTED

Licitația de Arme de Colecție și Militaria din 11 iulie 2017, ora 20.30 organizată de ARTMARK prezintă „ENIGMA I” (preţ de pornire: 9.000 de euro). Produsă de Heimsoeth & Rinke (Berlin, 1941), mașinăria este funcțională și a fost folosită de Armata Germană (Wehrmacht) în cel de-al II-lea Război Mondial.

În 1918, inventatorul german Arthur Scherbius construiește o mașină criptografică care are la bază discul de cifrare creat în secolul al XV-lea de către celebrul arhitect italian Leon Battista Alberti. În 1932, varianta finală a ENIGMEI, cunoscută sub denumirea ENIGMA I, a fost destinată Armatei Germane. Toate drepturile de autor, precum și cele comerciale, au trecut sub autoritatea Armatei Germane. Aproximativ 158,9 trilioane de configurații si tot atâtea enigme ar putea să genereze celebra mașinărie care a jucat un rol atât de important în desfășurarea deflagrației ce a dus la pierderea  a 72 de milioane de vieți omenești.

Și tot în Licitația de Arme de Colecție și Militaria (11 iulie 2017, ora 20.30, Artmark – Palatul Cesianu-Racoviță) vor fi prezente multe alte obiecte însemnate de istorie: pușca de vânătoare fabricată în 1933 pentru Regele Carol II, decorată cu aur, confiscată și modificată apoi pentru Nicolae Ceaușescu, săbii de paradă purtând cifrul Regelui Carol I, al lui Carol al II-lea sau al Regelui Mihai I, Ordinul Ferdinand, instituit în 1929, o fotografie de presă surprinzându-l pe M.S. Regele Mihai I încercând o mitralieră rusească sau o fotografie a domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Și nu în ultimul rând: uniforme de paradă, insigne, medalii și alte atribute ale onoarei și mândriei militare.

Licitația va avea loc la Palatul Cesianu-Racoviţă, str. C. A. Rosetti, nr. 5.

:: Participare online

Valeria Bălănel

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică