Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

Sonia Florea: Un intermediar furnizor de servicii online ar trebui să nu intervină în niciun fel cu privire la conţinutul informaţiei
13.07.2017 | Alexandru MATEI, Andreea LUPU

Secţiuni: Content, Cyberlaw, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Av. dr. Sonia Florea, FLOREA GHEORGHE & ASOCIAȚII, s-a referit, în cadrul conferinței Probleme dificile de dreptul internetului (Prima ediție), organizată de Societatea de Științe Juridice, la categoriile de activități desfășurate de cei care furnizează servicii online.

Sonia Florea„Ceea ce ar trebui să facă un intermediar furnizor de servicii online este să pună la dispoziţie un instrument tehnic şi să nu intervină în niciun fel cu privire la conţinutul informaţiei care este comunicată, transmisă de un terţ destinatar al serviciului, dar, pentru toate aceste tipuri de activităţi desfăşurate de intermediari, răspunderea pentru fapta proprie a intermediarului nu intervine în anumite condiţii care sunt distinct reglementate pentru fiecare categorie de activităţi. Pentru activitatea de simplă transmitere, este exonerat de răspundere intermediarul sau furnizorul de servicii, cu condiţia să nu iniţieze transmiterea, să nu selecteze destinatarul transmiterii, să nu selecteze informaţii care fac obiectul transmiterii, să nu modifice informaţiile care fac obiectul transmiterii. La fel pentru activitatea de stocare caching, sunt reglementate alte condiţii pentru exonerare de răspundere a intermediarului pentru fapta proprie. Nu e responsabil dacă nu modifică informaţia, îndeplineşte condiţii de acces la informație, se conformează normelor privind actualizarea informaţiei, nu împiedică folosirea licită a tehnologiei şi aşa mai departe, acţionează prompt pentru eliminarea informaţiilor pe care le-a stocat sau pentru a bloca accesul la acestea de îndată ce ia cunoştinţă că informaţiile transmise iniţial de terţ au fost eliminate din reţea ori accesul a fost blocat sau o instanţă sau o autoritate administrativă a dispus eliminarea informaţiilor sau blocarea acesteia. Pentru stocarea hosting sunt alte condiţii de exonerare de răspundere a intermediarului pentru fapta proprie, nu e responsabil pentru activitate de stocare automată, intermediară şi temporară a informaţiilor transmise, dacă nu are cunoştinţe despre activitate sau informaţia ilicită, în ceea ce priveşte acţiuni în daună nu are cunoştinţe de fapte sau circumstanţe din care reiese că activitatea este vădit ilicită sau informaţia transmisă este transmisă în mod ilicit şi din momentul în care ia la cunoştinţă despre acestea acţionează pentru a elimina informaţiile sau pentru a bloca accesul la acestea.”

Avocat Alexandru Matei
SĂVESCU & ASOCIAŢII
Andreea Lupu

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti