Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Citeşte mai mult: Cyberlaw, Flux informații, SELECTED

Mihai Acsinte: Prezenţa în zona virtuală este o chestiune absolut indispensabilă

18 iulie 2017 | Alexandru MATEI, Andreea LUPU

Av. dr. Mihai Acsinte s-a referit, în cadrul conferinței Probleme dificile de dreptul internetului (Prima ediție), organizată de Societatea de Științe Juridice, la impactul zonei virtuale.

Mihai Acsinte: „Oamenii vor înţelege din ce în ce mai mult că prezenţa în zona virtuală este o chestiune absolut indispensabilă. Am văzut în pauză, chiar m-am uitat la dumneavoastră, nu ştiu dacă am văzut cinci la sută dintre dumneavoastră să nu scoată telefonul, să vadă ce mesaje au mai primit, ce mailuri au mai primit, care mai este situaţia pe Facebook, like prietenilor şi aşa mai departe, ce notificări, ce chestiuni. Deci cam toată lumea a deschis telefonul, s-a mai uitat să vadă ce s-a mai întâmplat, unde?, în zona virtuală. Asistăm, până la urmă, la o utilizare continuă, oarecum pentru persoanele care sunt ocupate şi care au responsabilităţi importante în organizaţii, putem vorbi chiar de o presiune formidabilă a zonei virtuale, pentru că apar newslettere, apar notificări, apar informaţii, apar notificări de la ANAF în spaţiul virtual, apar decizii de concediere transmise pe e-mail, conform ultimei decizii a Înaltei Curţi de Casație şi Justiție şi prin urmare trebuie să fim atenţi, trebuie să supraveghem spaţiul virtual pe care noi înşine ni l-am creat sau în care activăm, trebuie să-l supraveghem bine, pentru că acolo încep să se producă diverse efecte juridice cu sau fără voia noastră, societatea informaţională evoluează, stabileşte noi reguli, societatea deschide noi canale de comunicare cărora le dă vocaţia de a produce efecte juridice şi atunci trebuie să fim prezenţi acolo. Pentru asta trebuie să ne înarmăm cu servicii adecvate care să ne asiste în tot ceea ce înseamnă gestionarea în zona spaţiului virtual, a propriilor noastre interese.”

Avocat Alexandru Matei
SĂVESCU & ASOCIAŢII
Andreea Lupu

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică