« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrepturile omuluiDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Cyberlaw
CărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 

Mihai Acsinte: Prezenţa în zona virtuală este o chestiune absolut indispensabilă
18.07.2017 | Alexandru MATEI, Andreea LUPU

JURIDICE - In Law We Trust

Av. dr. Mihai Acsinte s-a referit, în cadrul conferinței Probleme dificile de dreptul internetului (Prima ediție), organizată de Societatea de Științe Juridice, la impactul zonei virtuale.

Mihai Acsinte: „Oamenii vor înţelege din ce în ce mai mult că prezenţa în zona virtuală este o chestiune absolut indispensabilă. Am văzut în pauză, chiar m-am uitat la dumneavoastră, nu ştiu dacă am văzut cinci la sută dintre dumneavoastră să nu scoată telefonul, să vadă ce mesaje au mai primit, ce mailuri au mai primit, care mai este situaţia pe Facebook, like prietenilor şi aşa mai departe, ce notificări, ce chestiuni. Deci cam toată lumea a deschis telefonul, s-a mai uitat să vadă ce s-a mai întâmplat, unde?, în zona virtuală. Asistăm, până la urmă, la o utilizare continuă, oarecum pentru persoanele care sunt ocupate şi care au responsabilităţi importante în organizaţii, putem vorbi chiar de o presiune formidabilă a zonei virtuale, pentru că apar newslettere, apar notificări, apar informaţii, apar notificări de la ANAF în spaţiul virtual, apar decizii de concediere transmise pe e-mail, conform ultimei decizii a Înaltei Curţi de Casație şi Justiție şi prin urmare trebuie să fim atenţi, trebuie să supraveghem spaţiul virtual pe care noi înşine ni l-am creat sau în care activăm, trebuie să-l supraveghem bine, pentru că acolo încep să se producă diverse efecte juridice cu sau fără voia noastră, societatea informaţională evoluează, stabileşte noi reguli, societatea deschide noi canale de comunicare cărora le dă vocaţia de a produce efecte juridice şi atunci trebuie să fim prezenţi acolo. Pentru asta trebuie să ne înarmăm cu servicii adecvate care să ne asiste în tot ceea ce înseamnă gestionarea în zona spaţiului virtual, a propriilor noastre interese.”

Avocat Alexandru Matei
SĂVESCU & ASOCIAŢII
Andreea Lupu

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.