Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

Grigore Voicu: Niciodată nu trebuie să-i permiteţi unui terţ să…
22.07.2017 | Alexandru MATEI, Andreea LUPU

Secţiuni: Content, Cyberlaw, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Grigore Voicu, Smart IT Services UK LTD, s-a referit, în cadrul conferinței Probleme dificile de dreptul internetului (Prima ediție), organizată de Societatea de Științe Juridice, la securitatea în utilizarea dispozitivelor inteligente.

Grigore Voicu„Degeaba o firmă investeşte în securitate sute de mii de dolari, dacă propriul ei angajat dă click pe un e-mail infectat a cărui detecţie nu a fost încă adăugată în sistemul antivirus. Ultima linie de apărare este chiar utilizatorul final. Niciodată nu trebuie să-i permiteţi unui terţ să utilizeze o staţie de lucru sau de acces în alt mod sau de a folosi sistemele şi datele fără supraveghere şi protecţii contractuale corespunzătoare. Atunci când un coleg vine la dumneavoastră şi vă roagă să-i daţi acces la propriul sistem pentru a-şi rezolva o problemă, trebuie să fiţi foarte atent ce face la sistemul dumneavoastră. Întotdeauna trebuie să daţi o dovadă de vigilență tuturor furnizorilor de servicii şi asiguraţi-vă că aceştia sunt în conformitate cu legislaţia în vigoare şi cerinţele dumneavoastră minime de securitate sau ale firmei în care lucraţi. Pentru dispozitivele dumneavoastră personale, laptopuri, tablete, smartphone-uri, luaţi în considerare eliminarea datelor sensibile sau necriptate înainte ca un serviciu program terţ să fie parte a dispozitivului. Atenţie mare la ce programe noi instalaţi! Ele sunt gratis, dar acestea întotdeauna vin cu un preţ. Preţul sunt datele dumneavoastră de pe calculator care pot să fie date senzitive sau date personale, date confidenţiale.”

Avocat Alexandru Matei
SĂVESCU & ASOCIAŢII
Andreea Lupu

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti