Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

Adina Jivan: Sistemul juridic bineînţeles că nu se poate feri de modificările pe care tehnologia le impune


15 iulie 2017 | Alexandru MATEI, Andreea LUPU

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Av. Adina Jivan, Partner Dispute Resolution SCHOENHERR & ASOCIAȚII, s-a referit, în cadrul conferinței Probleme dificile de dreptul internetului (Prima ediție), organizată de Societatea de Științe Juridice, la raportul dintre sistemul juridic și tehnologie.

Adina Jivan„Vedem cât de departe este sistemul juridic faţă de evoluţia extraordinară pe care a avut-o tehnologia în ultimii ani. Sistemul juridic bineînţeles că nu se poate feri de modificările pe care tehnologia le impune în viaţa oricărei societăţi, creşterea accentuată a numărului de acte juridice încheiate pe internet, a numărului de tranzacţii în mediul virtual a impus adaptarea sistemului juridic la cerinţele specifice ale acestor tipuri de acte juridice, adaptare care se manifestă atât în domeniul dreptului material, cât şi în domeniul dreptului procesual, mai precis, în domeniul regimului probelor. Specificitatea este însă aceea că manifestarea de voinţă care conduce la încheierea unui act în mediul virtual, apare şi rămâne pe internet. Consemnarea datelor şi conservarea lor în momentul realizării unui act juridic pe internet, rămân în mediul virtual. În acest context, se pune problema, care este valoarea probatorie, care este valoare juridică a acestui schimb de informaţii, dacă părţile unui astfel de act vor putea să folosească aceste informaţii pentru a dovedi conţinutul actului pe care l-au încheiat, dacă pot să îşi valorifice drepturile astfel câştigate sau dacă vor putea trece la executarea obligaţiilor. Răspunsurile la aceste întrebări, cel puţin în parte, putem să le găsim în Noul Cod de procedura civilă.”

Avocat Alexandru Matei
SĂVESCU & ASOCIAŢII
Andreea Lupu

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică