Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

Adina Jivan: Sistemul juridic bineînţeles că nu se poate feri de modificările pe care tehnologia le impune
15.07.2017 | Alexandru MATEI, Andreea LUPU

Secţiuni: Content, Cyberlaw, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Av. Adina Jivan, Partner Dispute Resolution SCHOENHERR & ASOCIAȚII, s-a referit, în cadrul conferinței Probleme dificile de dreptul internetului (Prima ediție), organizată de Societatea de Științe Juridice, la raportul dintre sistemul juridic și tehnologie.

Adina Jivan„Vedem cât de departe este sistemul juridic faţă de evoluţia extraordinară pe care a avut-o tehnologia în ultimii ani. Sistemul juridic bineînţeles că nu se poate feri de modificările pe care tehnologia le impune în viaţa oricărei societăţi, creşterea accentuată a numărului de acte juridice încheiate pe internet, a numărului de tranzacţii în mediul virtual a impus adaptarea sistemului juridic la cerinţele specifice ale acestor tipuri de acte juridice, adaptare care se manifestă atât în domeniul dreptului material, cât şi în domeniul dreptului procesual, mai precis, în domeniul regimului probelor. Specificitatea este însă aceea că manifestarea de voinţă care conduce la încheierea unui act în mediul virtual, apare şi rămâne pe internet. Consemnarea datelor şi conservarea lor în momentul realizării unui act juridic pe internet, rămân în mediul virtual. În acest context, se pune problema, care este valoarea probatorie, care este valoare juridică a acestui schimb de informaţii, dacă părţile unui astfel de act vor putea să folosească aceste informaţii pentru a dovedi conţinutul actului pe care l-au încheiat, dacă pot să îşi valorifice drepturile astfel câştigate sau dacă vor putea trece la executarea obligaţiilor. Răspunsurile la aceste întrebări, cel puţin în parte, putem să le găsim în Noul Cod de procedura civilă.”

Avocat Alexandru Matei
SĂVESCU & ASOCIAŢII
Andreea Lupu

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti