Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarTop LegalUniversitaria
TOP LEGAL
CorporatePlatinum members
Print Friendly, PDF & Email

Silvia Axinescu: Un contract negociat în magazin şi în final încheiat la distanţă nu satisface cerinţa…
25.07.2017 | Alexandru MATEI, Andreea LUPU

Av. Silvia Axinescu, REFF & ASOCIAȚII, s-a referit, în cadrul conferinței Probleme dificile de dreptul internetului (Prima ediție), organizată de Societatea de Științe Juridice, la contractele încheiate pe Internet.

Silvia Axinescu„În Ordonanţa nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor care transpune Directiva Europeană este dată definiţia contractului la distanţă, respectiv acel contract încheiat între profesionişti şi consumator în cadrul unui sistem de vânzare sau prestări de servicii la distanţă, organizat fără prezenţa simultană a profesionistului şi a consumatorului şi cu utilizarea exclusivă a unuia sau chiar a mai multor mijloace de comunicare la distanţă până la şi inclusiv în momentul în care este încheiat contractul. Practic, definiţia contractului la distanţă trebuie să includă şi situaţia în care consumatorul doar vizitează magazinul cu scopul de a se informa asupra bunurilor pe care vrea să le cumpere, iar ulterior negociază şi încheie contractul de vânzare pe internet. Prin contrast, un contract negociat în magazin şi în final încheiat la distanţă nu satisface din punctul meu de vedere această cerinţă şi nu se va aplica legislaţia specifică.”

Avocat Alexandru Matei
SĂVESCU & ASOCIAŢII
Andreea Lupu


Aflaţi mai mult despre , , , , ,
Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.