Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

Silvia Axinescu: Un contract negociat în magazin şi în final încheiat la distanţă nu satisface cerinţa…
25.07.2017 | Alexandru MATEI, Andreea LUPU

Secţiuni: Content, Cyberlaw, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Av. Silvia Axinescu, REFF & ASOCIAȚII, s-a referit, în cadrul conferinței Probleme dificile de dreptul internetului (Prima ediție), organizată de Societatea de Științe Juridice, la contractele încheiate pe Internet.

Silvia Axinescu„În Ordonanţa nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor care transpune Directiva Europeană este dată definiţia contractului la distanţă, respectiv acel contract încheiat între profesionişti şi consumator în cadrul unui sistem de vânzare sau prestări de servicii la distanţă, organizat fără prezenţa simultană a profesionistului şi a consumatorului şi cu utilizarea exclusivă a unuia sau chiar a mai multor mijloace de comunicare la distanţă până la şi inclusiv în momentul în care este încheiat contractul. Practic, definiţia contractului la distanţă trebuie să includă şi situaţia în care consumatorul doar vizitează magazinul cu scopul de a se informa asupra bunurilor pe care vrea să le cumpere, iar ulterior negociază şi încheie contractul de vânzare pe internet. Prin contrast, un contract negociat în magazin şi în final încheiat la distanţă nu satisface din punctul meu de vedere această cerinţă şi nu se va aplica legislaţia specifică.”

Avocat Alexandru Matei
SĂVESCU & ASOCIAŢII
Andreea Lupu

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti