Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

Claudiu Buglea: Cât de interesant poate fi dreptul internaţional privat în ceea ce priveşte tot ce înseamnă internetul
28.07.2017 | Alexandru MATEI, Andreea LUPU

Secţiuni: Content, Cyberlaw, Selected, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

Conf. univ. dr. Claudiu Buglea, Facultatea de Drept, Universitatea din București, s-a referit, în cadrul conferinței Probleme dificile de dreptul internetului (Prima ediție), organizată de Societatea de Științe Juridice, la legea aplicabilă în cazul răspunderii pentru atingeri aduse personalităţii.

Claudiu Buglea„E vorba despre legea aplicabilă în cazul răspunderii pentru atingeri aduse personalităţii. Pretenţiile de reparaţii întemeiate pe o atingere adusă vieţii private sau personalităţii, inclusiv prin mass-media sau orice alt mijloc public de informare, deci internet bănuiesc, sunt cârmuite la alegerea persoanei lezate de: legea statului reşedinţei obişnuite, legea statului în care s-a produs rezultatul păgubitor, legea statului în care autorul daunei îşi are reşedinţă obişnuită ori sediul social. Nu vreau să dezvolt mai mult, vreau doar să vă arăt cât de interesant poate fi internaţionalul privat în ceea ce priveşte tot ce înseamnă internetul, spre exemplu, o răspundere civilă delictuală bazată pe prejudiciul cauzat personalităţii şi într-adevăr de la distanţă cum se săvârşeşte e o problemă interesantă de drept internaţional privat, ce lege va guverna această răspundere.”

Avocat Alexandru Matei
SĂVESCU & ASOCIAŢII
Andreea Lupu

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti