Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 

Studenţii nu vor primi bursele în timpul vacanței de vară. UPDATE: Ministerul Educației: În acest moment sunt bani pentru burse
10.07.2017 | Irina RÎMARU

JURIDICE - In Law We Trust
Irina Rîmaru

Irina Rîmaru

Luni, 10 iulie 2017: Ministerul Educației va asigura banii necesari pentru bursele studenților pe perioada verii, sustinând totodată că universitățile au obligația să își modifice metodologiile proprii de acordare a burselor pentru a nu exista întârzieri, potrivit ziare.com.

Gigel Paraschiv, secretar de stat pentru învățământ superior: „Ordinul prin care Ministerul Educației Naționale modifică metodologia de acordare a burselor a fost publicat în Monitorul Oficial din 5 iulie. Potrivit ordinului, bursele, indiferent de categorie, se acordă pe toată durata anului universitar (12 luni). În acest context, în care ministerul a făcut toate demersurile legale pentru acordarea burselor, universitățile au obligația să stabilescă rapid metodologia proprie și să le dea studenților banii care le revin legal. În acest moment sunt bani pentru burse, așa că universitățile au obligația să acorde banii studenților. Ei ne dau în cap cu autonomia și cu faptul că în contractul instituțional au bani pentru 8,3 luni. Nu se specifica care luni. Cinstit, ar putea fi universități care să nu dea banii, din pacate, poate din comoditate sau neimplicare. Dar mizam pe buna-credință și pe respectarea legii„.

***

Vineri, 7 iulie 2017: Liga Studenţilor a dat publicității un comunicat prin care informează că bursele promise pentru vara aceasta nu vor fi virate decât la finalul lunii septembrie sau începutul lunii octombrie, având în vedere că nu s-au alocat fonduri în acest sens, urmând ca acestea să fie disponibile abia după rectificarea bugetară din luna august.

Cosmin-Teodor Cotos, vicepreşedinte al Ligii Studenţilor (LS IAŞI): „Anumite federaţii studenţeşti au dezinformat în mod grav studenţii, comunicând în spaţiul public faptul că bursele vor fi virate începând cu finalul lunii iunie sau începutul lunii iulie. În lipsa unei alocări bugetare, care se poate face doar la o rectificare bugetară, universităţile nu au resursele necesare de a vira bursele. Pe viitor, îi îndemnăm pe studenţi să privească cu mai multă prudenţă promisiunile deşarte ale unor lideri de partid cu probleme penale şi girate din interes de anumite organizaţii studenţeşti influenţate politic.”

În urma modificării OUG 2/2017 şi a publicării Ordinului Ministrului Educaţiei Naţionale nr. 4104 din 21.06.2017 prin care se modifică criteriile generale de acordare a burselor şi a alor forme de sprijin material pentru studenţii din învăţământul superior de stat, bursele studenţilor, indiferent de tipul acestora (de merit, performanţă sau sociale), se vor acorda pe toată durata anului universitar, inclusiv pe perioada vacanţelor şi a sărbătorilor legale.

Irina Rîmaru

Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.