« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
2 comentarii

Mihai Hotca: Eu aș zice că ar trebui instituit un prag…
29.07.2017 | Andreea LUPU

Secţiuni: Content, Drept penal, JURIDICE.ro, Selected, UNIVERSITARIA | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

Av. prof. univ. dr. Mihai Hotca, Managing Partner HOTCA & ASOCIAȚII, s-a referit, în cadrul dezbaterii 1 leu = 1 abuz (în serviciu),  ediția 143, organizată de Societatea de Științe Juridice, la pragul valoric corespunzător abuzului în serviciu.

Mihai Hotca„Dacă tot v-am provocat să precizați un prag sau o modalitate concretă de rezolvare, în timp ce vă expuneați punctele de vedere, m-am gândit fără să aibă nicio legătură la modul în care se delimita culpa de fortuit și se spunea că respectiv culpa încetează unde începe fortuitul, iar fortuitul începe unde încetează culpa, eu aș zice că ar trebui instituit un prag, dar să nu fie prea mic ca să-l treacă oricine, dar nici prea mare ca să nu fie imposibil de trecut.”

Andreea Lupu

 
Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Au fost scrise până acum 2 de comentarii cu privire la articolul “Mihai Hotca: Eu aș zice că ar trebui instituit un prag…”

 1. Un prag care să respecte și principiul egalității. Dificil. N-aș vrea să fiu legiuitor în această problemă.

  • Adică mi se pare imposibil să se argumenteze logic faptul că în cazul oricărui prag (dar să zicem 200.000 lei), principiul egalității ar fi respectat.
   Adică în ce mod s-ar putea oare argumenta că se respectă principiul egalității dacă o persoană care a produs o pagubă de 199.999 lei răspunde doar disciplinar și/sau civil, iar o persoană care a produs o pagubă de 200.001 lei, răspunde și penal?
   Mi se pare imposibil. Eu cred că decizia CCR a fost de fapt un mod elegant de a spune că trebuie abrogată această infracțiune, dar, pe de altă parte, nu a vrut să fie ea care să spună acest lucru pentru că după intram pe tărâmul legii penale mai favorabile, și porțile se deschideau enorm chiar de CCR.
   Poate că până la urmă singura soluție ca să se respecte (și!) principiul egalității ar fi într-adevăr ca pragul să fie de 1 leu. Dar atunci se lasă impresia că nu s-ar respecta, indirect, spiritul deciziei CCR buclucașe.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD