Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Cristian Bălan: Nici în considerente nu ne spune exact că judecătorul trebuie să aprecieze


30 iulie 2017 | Andreea LUPU

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept penal, Flux informații, SELECTED

Jud. drd. Cristian Bălan, JUDECĂTORIA BUFTEA, s-a referit, în cadrul dezbaterii 1 leu = 1 abuz (în serviciu)ediția 143, organizată de Societatea de Științe Juridice, la Decizia Curții Constituționale privind pragul valoric în cazul abuzului în serviciu.

Cristian Bălan„Curtea a considerat că nu e în competența ei să fixeze pragul, nu știu dacă e bine sau e rău, problema e că rămâne o normă neconstituțională că ar trebui să existe prag, nici în considerente nu ne spune exact că judecătorul trebuie să aprecieze de la caz la caz și ce să facă? Să constate că fapta X săvârșită în Sectorul 1 nu este infracțiune, nu este prevăzută de legea penală. Am o problemă de tipicitate că prejudiciul este de 500 de lei și aceeași faptă săvârșită undeva în România unde lumea este mai săracă și nivelul de trai este mai scăzut, ar trebui să fie infracțiune că acolo unii muncesc o lună pentru 500 de lei, totuși nu cred că asta a vrut să spună Curtea Constituțională, nu să ajungem pe renunțare la urmărire penală, e clar că pe asta o face legiuitorul, să vedem noi dacă fapta este sau nu prevăzută de legea penală în raport de un anumit prag pe care îl apreciază judecătorul.”

Andreea Lupu

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică