Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Teodor Manea: Cât de periculoase pot fi considerentele deciziilor Curții Constituționale
31.07.2017 | Andreea LUPU

Secţiuni: Content, Drept penal, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Proc. dr. Teodor Manea, PARCHETUL PE LÂNGĂ CURTEA DE APEL BUCUREȘTI, s-a referit, în cadrul dezbaterii 1 leu = 1 abuz (în serviciu),  ediția 143, organizată de Societatea de Științe Juridice, la un comunicat al Curții Constituționale care este tangențial abuzului în serviciu.

Teodor Manea„Apropo de considerentele deciziilor Curții Constituționale și cât de periculoase sunt și când folosesc termenul «periculoase», am proprietatea lui. A apărut mai nou, nu e decizie, ci un comunicat raportat la neconstituționalitatea unui text din Legea 78/2000, un text foarte legat de abuzul în serviciu, art. 15 , și foarte discutat în doctrină, care spunea că nu prea se poate în contextul în care în Codul penal nu am tentativă, să am tentativă la o faptă care face parte din legea specială care face trimitere la Codul penal. Declară neconstituțional acel text. Curtea Constituțională face o afirmație printr-un comunicat, eu sper să rămână doar un comunicat, prin care spune că textul de la art. 15 nu este constituțional și nu este previzibil, pentru că nu poate exista tentativă la o faptă comisă prin inacțiuni, fără să facă diferența între faptele omisive proprii și faptele omisive improprii. Gândiți-vă cât de periculos ar fi ca acest considerent să apară în hotărâre și să fie obligatoriu, pentru că dacă spun o faptă comisă prin inacțiune mă refer la toate și sunt o mulțime de infracțiuni printre care și omorul care se poate comite prin inacțiune și pot să am și tentativă la omor comis prin inacțiune.”

Andreea Lupu

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti