Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Antoniu Obancia: Nu este exclus ca, ipotetic, revenind cauza la Curte…


2 august 2017 | Andreea LUPU

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Av. dr. Antoniu Obancia, Partner ZAMFIRESCU RACOȚI & PARTNERS, s-a referit, în cadrul dezbaterii 1 leu = 1 abuz (în serviciu)ediția 143, organizată de Societatea de Științe Juridice, la revenirea Curții Constituționale asupra pragului valoric în cazul abuzului în serviciu.

Antoniu Obancia„Ați spus mai devreme că dacă legiuitorul ar veni cu un prag, Curtea n-ar mai putea să obiecteze în formele specifice asupra cuantumului că ar fi prea mic sau că ar fi prea mare. Părerea mea este că nu este exclusă o asemenea ipoteză. Curtea a spus că este apanajul legiuitorului, ca-ntotdeauna, dar venind legea la Curte prin mecanismele specifice de sesizare, pentru că spețe pot fi de o varietate atât de mare încât să arate la un moment viitor anumite neajunsuri pe care Curtea primindu-le spre dezlegare să le constate. Deci nu este exclus ca ipotetic revenind cauza la Curte pe baza unei legi care fixează un prag sau anumiți termeni sau o anumită formulă pentru intensitatea vătămării, Curtea în continuare să găsească obiecții, vicii de neconstituționalitate în cuantumul pragului sau în formula care desemnează intensitatea vătămării care poate să fie în continuare găsită neclară.”

Andreea Lupu

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică