Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Decizia (UE) privind propunerea de inițiativă cetățenească intitulată „Stop TTIP”
12.07.2017 | Elena ALBU

JURIDICE - In Law We Trust

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 179/16 din 12 iulie 2017 a fost publicată Decizia (UE) 2017/1254 a Comisiei din 4 iulie 2017 privind propunerea de inițiativă cetățenească intitulată „Stop TTIP”.

Prin Decizia C(2014) 6501 a Comisiei din 10 septembrie 2014 a fost refuzată înregistrarea inițiativei cetățenești intitulate „Stop TTIP”. În hotărârea sa din 10 mai 2017 în cauza T-754/14, Tribunalul Uniunii Europene a anulat această decizie. Comisia trebuie să ia măsurile necesare pentru a se conforma hotărârii Tribunalului, și anume să adopte o nouă decizie cu privire la cererea de înregistrare a propunerii de inițiativă cetățenească.

Obiectivul propunerii de inițiativă cetățenească intitulată „Stop TTIP” este prezentat după cum urmează: „Invităm Comisia Europeană să recomande Consiliului să anuleze mandatul de negociere a Parteneriatului transatlantic pentru comerț și investiții (TTIP) și să nu încheie Acordul economic și comercial cuprinzător (CETA)”.

Obiectivele declarate ale propunerii de inițiativă cetățenească sunt următoarele: „Dorim să împiedicăm semnarea TTIP și CETA deoarece aceste acte includ mai multe subiecte critice, precum soluționarea litigiilor dintre investitori și stat și normele privind cooperarea în materie de reglementare, care reprezintă o amenințare la adresa democrației și a statului de drept. Vrem să evităm ca, în urma unor negocieri netransparente, normele în materie de ocupare a forței de muncă, standardele sociale, de mediu, de protecție a vieții private și a consumatorilor să fie afectate negativ, iar serviciile publice (de exemplu, serviciile de furnizare a apei) și bunurile culturale să fie dereglementate. Inițiativa cetățenească europeană sprijină o politică comercială și de investiții alternativă în UE”.

Propunerea de inițiativă cetățenească intitulată „Stop TTIP” este înregistrată.

Prezenta decizie intră în vigoare la 10 iulie 2017.

Consilier juridic Elena Albu

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.