Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Decizia de punere în aplicare (UE) a Comisiei privind un model de descriere a procedurilor naționale pentru admiterea organizațiilor ca membri EURES
12.07.2017 | Elena ALBU

JURIDICE - In Law We Trust

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 179/18 din 12 iulie 2017 a fost publicată Decizia de punere în aplicare (UE) 2017/1255 a Comisiei din 11 iulie 2017 privind un model de descriere a sistemelor și procedurilor naționale pentru admiterea organizațiilor ca membri și parteneri EURES.

Regulamentul (UE) 2016/589 stabilește, printre altele, principiile și criteriile de bază pentru admiterea membrilor și partenerilor EURES (rețea europeană de servicii de ocupare a forței de muncă).

În conformitate cu articolul 11 alineatul (1) din Regulamentul (UE) 2016/589, fiecare stat membru ar trebui să instituie, cel târziu până la 13 mai 2018, un sistem de admitere a organizațiilor pentru a deveni membri și parteneri EURES, de monitorizare a activităților acestora și a conformării lor la legislația aplicabilă în aplicarea regulamentului respectiv și, în cazul în care este necesar, de revocare a admiterii acestora.

Organizațiile care sunt autorizate să participe ca membri și parteneri EURES în cursul unei perioade de tranziție, în conformitate cu articolul 40 din Regulamentul (UE) 2016/589, ar trebui, pentru a rămâne în cadrul rețelei EURES după expirarea perioadei în cauză, să depună cereri care vor fi tratate în cadrul acestor sisteme de admitere.

Serviciile publice de ocupare a forței de muncă desemnate în temeiul articolului 10 din Regulamentul (UE) 2016/589 nu sunt supuse sistemelor de admitere, dar ar trebui să îndeplinească obligațiile și să respecte criteriile prevăzute la articolul respectiv.

Prezenta decizie stabilește modelul care trebuie utilizat de către statele membre pentru descrierea sistemelor lor de admitere a membrilor și partenerilor EURES, stabilite în temeiul articolului 11 alineatul (1) din Regulamentul (UE) 2016/589 (sistemele naționale de admitere), a procedurilor pentru modificarea modelului și a mecanismelor pentru schimbul de informații cu privire la sistemele de admitere cu alte state membre.

Prezenta decizie intră în vigoare la 1 august 2017.

Consilier juridic Elena Albu

Secţiuni: Dreptul muncii, Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Lege 9 | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO