Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 

Decizia de punere în aplicare (UE) a Comisiei privind procedurile necesare pentru schimbul de informații la nivelul Uniunii referitoare la programele naționale de lucru ale rețelei EURES
12.07.2017 | Elena ALBU

JURIDICE - In Law We Trust

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 179/24 din 12 iulie 2017 a fost publicată Decizia de punere în aplicare (UE) 2017/1256 a Comisiei din 11 iulie 2017 privind modelele și procedurile necesare pentru schimbul de informații la nivelul Uniunii referitoare la programele naționale de lucru ale rețelei EURES.

În Regulamentul (UE) 2016/589 se solicită Comisiei și statelor membre să creeze, la nivelul Uniunii, un sistem eficient de schimb de informații referitoare la oferta și cererea de forță de muncă la nivel național, regional și sectorial, care să fie utilizat de statele membre ca bază pentru consolidarea cooperării practice în cadrul rețelei EURES.

Articolul 30 alineatul (1) din Regulamentul (UE) 2016/589 prevede obligația statelor membre de a colecta și analiza informații defalcate în funcție de gen privind deficitele și surplusurile de forță de muncă pe piețele forței de muncă naționale și sectoriale, acordând o atenție deosebită grupurilor celor mai vulnerabile de pe piața forței de muncă și regiunilor celor mai afectate de șomaj, și activitățile EURES la nivel național și, după caz, la nivel transfrontalier.

Articolul 31 alineatul (1) din Regulamentul (UE) 2016/589 prevede ca birourile naționale de coordonare să elaboreze programe naționale de lucru pentru activitățile rețelei EURES în statele lor membre. Schimbul de programe naționale de lucru între statele membre în cadrul unui ciclul de programare ar trebui să permită birourilor naționale de coordonare să direcționeze resursele rețelei EURES către acțiuni și proiecte adecvate și, în felul acesta, să ghideze dezvoltarea rețelei ca instrument mai orientat spre rezultate, receptiv la nevoile lucrătorilor și ale angajatorilor în funcție de dinamica piețelor forței de muncă.

Schimburile de informații dintre birourile naționale de coordonare și Biroul european de coordonare cu privire la programele lor de lucru și o analiză comună a proiectelor ar îmbunătăți funcționarea rețelei, ar spori transparența și ar consolida oportunitățile de cooperare în cadrul rețelei.

Prezenta decizie stabilește dispozițiile necesare pentru schimbul de informații în cadrul rețelei EURES în ceea ce privește programarea activităților sale. În acest sens, ea prevede modelul care trebuie utilizat de către birourile naționale de coordonare atunci când își elaborează programele naționale de lucru, în conformitate cu articolul 31 alineatul (2) din Regulamentul (UE) 2016/589, și stabilește procedurile pentru schimbul de informații referitoare la programele naționale de lucru la nivelul Uniunii.

Prezenta decizie intră în vigoare la 1 august 2017.

Consilier juridic Elena Albu

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.