Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

DIICOT-Alba. Trafic de droguri de risc și mare risc, introducere în țară de droguri de risc și mare risc. Reţinere. UPDATE: Extinderea urmăririi penale, punerea în mișcare a acțiunii penale, percheziții domiciliare, control judiciar


14 iulie 2017 | Adina GANȚOLEA

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept penal, Sistemul judiciar
Adina Maria Ganțolea

Adina Maria Ganțolea

DIICOT-Alba Iulia. Trafic de droguri de risc și mare risc, introducere în țară de droguri de risc și mare risc Extinderea urmăririi penale, punerea în mişcare a acţiunii penale, percheziții domiciliare, 21.

Urmare a comunicatului din data de 13 iulie 2017 se fac următoarele precizări:

Prin ordonanțele din data de 18 iulie 2017, procurorii din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus extinderea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul O. C. L. pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc, fără drept, (comis în modalitățile trimiterii și procurării) şi introducere în țară de droguri de risc și mare risc, fără drept.

Din actele de urmărire efectuate rezultă suspiciunea rezonabilă că, în cursul lunii iulie 2017, inculpatul O. C. L., a trimis în vederea procurării, din Spania, fără drept cantitatea de 4379,8 grame cannabis, 211,6 grame substanță care conține MDMA și 100,3 grame substanță care conține cocaină, droguri de risc şi mare risc pe care ar fi intenționat să le comercializeze în România.

În cauză s-a reţinut că inculpatul O. C. L., la data de 11 iulie 2017, a introdus  în țară, fără drept, cantitatea de droguri menționată mai sus, disimulată într-un colet expediat printr-o firmă de curierat, urmând să-l primească prin intermediul inculpaților T. M. și D. P., inculpaţi care au ridicat coletul al cărui destinatar real era inculpatul O. C. L. şi care au fost prinşi în flagrant în data de 12 iulie 2017, fiind în prezent cercetați în stare de arest preventiv.

La data de 18 iulie 2017, procurorii din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorial Alba Iulia împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia şi Mehedinţi au efectuat o percheziție domiciliară în localitatea Drobeta Turnu – Severin, la locuința inculpatului O. C. L.

În urma percheziţiei domiciliare au fost identificate şi ridicate sisteme informatice, obiecte și înscrisuri cu valoare probatorie.

Față de inculpatul O. C. L. s-a dispus continuarea cercetărilor sub control judiciar.

Pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

:: sursa: www.diicot.ro

Adina Ganțolea

***

DIICOT-Alba. Trafic de droguri de risc și mare risc, introducere în țară de droguri de risc și mare risc. Reţinere.

La data de 13 iulie 2017 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul  Teritorial Alba au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor T. M. și D. P. pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc, fără drept și introducere în țară de droguri de risc și mare risc, fără drept.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în cursul lunii iulie 2017, inculpaţii T. M. și D. P. au introdus în țară, în vederea comercializării, cantitatea de 4,40 kilograme cannabis, 211,6 grame substanță care conține MDMA și 100,3 grame cocaină, prin intermediul unei firme de transport internaţional, cantitatea de droguri fiind disimulată într-un colet expediat din Spania.

Valoarea pe piaţa neagră a acestor droguri depăşeşte suma de 60.000 de euro.

La data de 12 iulie 2017, urmare livrării coletului la destinaţie, inculpatul T. M. a transportat cantitatea mai sus menţionată pe raza municipiului  Drobeta Turnu Severin, întâlnindu-se pe o stradă din localitate cu inculpatul D. P., aceștia fiind prinși în flagrant în timp ce deschideau coletul în cauză.

În urma percheziţiilor, au fost indisponibilizate două autoturisme, 1.720 de lei, 885 de euro, opt telefoane mobile, un cântar electronic ce prezintă urme de fragmente vegetale, șapte pliculețe cu cannabis, o cutie cu cannabis, două grindere, o cutie cu semințe cu cannabis si două tablete electronice.

Inculpaţii urmează să fie prezentați Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă, pe o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

La activități au participat și polițiști din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate din Mehedinţi și Hunedoara.

Pe pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

:: sursa: www.diicot.ro

Adina Ganțolea

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică