« Newsletter
Flux noutăţi
SelectedVideoArticole autoriJurisprudenţăNoutăţi legislativeAnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

ANPC. Demersuri în scopul corectei informări a consumatorilor ref. deficiențele constatate în cadrul controalelor
17.07.2017 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 14 iulie 2017, Paul Anghel, directorul general al Autorității pentru Protecția Consumatorilor, a declarat că are în vedere modificarea legislației instituției, astfel încât unitățile comerciale să fie obligate să afișeze la loc vizibil deficiențele constate la în cadrul controalelor și sancțiunile care au fost dispuse, potrivit agerpres.ro.

Paul Anghel: „Acel ‘name and shame’ de care vorbeam anul trecut, o listă a rușinii, probabil se va finaliza anul acesta și vor fi afișați toți cei care au fost verificați și unde au fost constatate abateri de la prevederile legale și ce abateri au fost constatate (…) Acel act normativ se poate elabora foarte rapid, un Ordin al președintelui ANPC, și, ulterior, să se transforme în lege, în ordonanță … Ca bază legală avem Articoul 18 din OUG 21. (…)

Pe intrarea în magazin, pentru o informare completă, corectă și precisă a consumatorilor, în conformitate cu prevederile articolului 18 din OUG 21, ca bază legală, să afișăm pentru a informa consumatorii și a nu mai da comunicate de presă pentru că un consumator care vrea să mănânce într-un anumit restaurant mi-e greu să cred că o să verifice pe site-ul ANPC ca să se ducă să-și invite prietena, soția la masă. E mult mai simplu, în momentul în care pune mâna pe clanța restaurantului respectiv, să găsească un afiș care spune că în ultimele 30 de zile acest operator economic a fost sancționat pentru… Dacă dorește să intre, să fie informat despre ce s-a întâmplat acolo. Acolo unde abaterile au fost remediate să se scrie că au fost remediate.

Între 3.000 și 6.000 de operatori economici își desfășoară activitatea în județul Constanța și în preajma litoralului. Doar la 521 dintre aceștia au fost aplicate amenzi ceea ce poate duce la un procent de 7-8 %. Probabil că procentul va scădea în timp, deci nu tot ceea ce se întâmplă pe litoralul românesc este foarte, foarte rău, într-un procent foarte, foarte mic zicem noi sunt niște situații vechi care au tot existat și au persistat în timp.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.