Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Roxana Popa: Textul de lege are în vedere acele situații în care persoana juridică se află în dizolvare și lichidare voluntară
13.08.2017 | Andreea LUPU

Secţiuni: Content, Procedură civilă, Selected, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Judecător Roxana Popa, Înalta Curte de Casație și Justiție, s-a referit, în cadrul conferinței Probleme dificile de procedură civilă (ed. 5) Accesul la justiție. Costurile procesului civil. In memoriam Viorel Mihai Ciobanu, organizată de Societatea de Științe Juridice, la asistența judiciară sub forma facilităților la plata taxelor judiciare de timbru.

Roxana Popa: „Legiuitorul a prevăzut că beneficiază de asistența judiciară sub forma facilităților la plata taxelor judiciare de timbru acele persoane juridice care sunt în lichidare sau în dizolvare ori bunurile acestei persoane juridice sunt indisponibilizate. S-a ridicat problema dacă o asemenea ipoteză vizează doar societatea aflată în insolvență. Practica a statuat în sensul că nu o asemenea ipoteză este vizată de textul legal, pentru că în ceea ce privește societățile în insolvență pentru acțiunile formulate de acestea prin lichidatorul sau administratorul judiciar se stabilește în mod expres că acțiunea respectivă este scutită de plata taxei judiciare de timbru. Deci, textul de lege are în vedere acele situații în care persoana juridică se află în dizolvare și lichidare voluntară, nefiind în situația de insolvență.”

Andreea Lupu

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti