BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
Print Friendly, PDF & Email

Roxana Popa: Textul de lege are în vedere acele situații în care persoana juridică se află în dizolvare și lichidare voluntară

13.08.2017 | Andreea LUPU
Abonare newsletter

Judecător Roxana Popa, Înalta Curte de Casație și Justiție, s-a referit, în cadrul conferinței Probleme dificile de procedură civilă (ed. 5) Accesul la justiție. Costurile procesului civil. In memoriam Viorel Mihai Ciobanu, organizată de Societatea de Științe Juridice, la asistența judiciară sub forma facilităților la plata taxelor judiciare de timbru.

Roxana Popa: „Legiuitorul a prevăzut că beneficiază de asistența judiciară sub forma facilităților la plata taxelor judiciare de timbru acele persoane juridice care sunt în lichidare sau în dizolvare ori bunurile acestei persoane juridice sunt indisponibilizate. S-a ridicat problema dacă o asemenea ipoteză vizează doar societatea aflată în insolvență. Practica a statuat în sensul că nu o asemenea ipoteză este vizată de textul legal, pentru că în ceea ce privește societățile în insolvență pentru acțiunile formulate de acestea prin lichidatorul sau administratorul judiciar se stabilește în mod expres că acțiunea respectivă este scutită de plata taxei judiciare de timbru. Deci, textul de lege are în vedere acele situații în care persoana juridică se află în dizolvare și lichidare voluntară, nefiind în situația de insolvență.”

Andreea Lupu

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week