Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Roxana Popa: Textul de lege are în vedere acele situații în care persoana juridică se află în dizolvare și lichidare voluntară


13 august 2017 | Andreea LUPU

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Judecător Roxana Popa, Înalta Curte de Casație și Justiție, s-a referit, în cadrul conferinței Probleme dificile de procedură civilă (ed. 5) Accesul la justiție. Costurile procesului civil. In memoriam Viorel Mihai Ciobanu, organizată de Societatea de Științe Juridice, la asistența judiciară sub forma facilităților la plata taxelor judiciare de timbru.

Roxana Popa: „Legiuitorul a prevăzut că beneficiază de asistența judiciară sub forma facilităților la plata taxelor judiciare de timbru acele persoane juridice care sunt în lichidare sau în dizolvare ori bunurile acestei persoane juridice sunt indisponibilizate. S-a ridicat problema dacă o asemenea ipoteză vizează doar societatea aflată în insolvență. Practica a statuat în sensul că nu o asemenea ipoteză este vizată de textul legal, pentru că în ceea ce privește societățile în insolvență pentru acțiunile formulate de acestea prin lichidatorul sau administratorul judiciar se stabilește în mod expres că acțiunea respectivă este scutită de plata taxei judiciare de timbru. Deci, textul de lege are în vedere acele situații în care persoana juridică se află în dizolvare și lichidare voluntară, nefiind în situația de insolvență.”

Andreea Lupu

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică