TOP LEGAL
Print Friendly, PDF & Email

Gheorghe Florea: Puneți-vă totdeauna în situația creditorului
06.08.2017 | Andreea LUPU


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

Avocat dr. Gheorghe FloreaFLOREA GHEORGHE & ASOCIAȚII, președinte UNBR, s-a referit, în cadrul conferinței Probleme dificile de procedură civilă (ed. 5) Accesul la justiție. Costurile procesului civil. In memoriam Viorel Mihai Ciobanu, organizată de Societatea de Științe Juridice, la situația creditorului în cadrul executării silite.

Gheorghe Florea: „Puneți-vă totdeauna în situația creditorului care este adversarul debitorului care se vede ca la un moment dat după ce are cunoștință despre un anumit stadiu al evoluției executării și are un prag de așteptare legat de evoluția raportului de executare suportă o injoncțiune. Nu este vorba să-i asiguri orice, ci îi asiguri acțiunea în despăgubire care este și ea prevăzută în Codul de procedură civilă la 1064 cel puțin, acolo unde eliberarea cauțiunii pe care o depui este dependentă de o anumită atitudine pe care o are creditorul. E posibil ca legiuitorul să fi pornit de la prezumția că în realitate în înțelepciunea sa magistratul are puterea de injoncțiune și suspendă atunci când are convingerea că este caz de suspendare.”

Andreea Lupu

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate