Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Gheorghe Florea: Puneți-vă totdeauna în situația creditorului


6 august 2017 | Andreea LUPU

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Avocat dr. Gheorghe FloreaFLOREA GHEORGHE & ASOCIAȚII, președinte UNBR, s-a referit, în cadrul conferinței Probleme dificile de procedură civilă (ed. 5) Accesul la justiție. Costurile procesului civil. In memoriam Viorel Mihai Ciobanu, organizată de Societatea de Științe Juridice, la situația creditorului în cadrul executării silite.

Gheorghe Florea: „Puneți-vă totdeauna în situația creditorului care este adversarul debitorului care se vede ca la un moment dat după ce are cunoștință despre un anumit stadiu al evoluției executării și are un prag de așteptare legat de evoluția raportului de executare suportă o injoncțiune. Nu este vorba să-i asiguri orice, ci îi asiguri acțiunea în despăgubire care este și ea prevăzută în Codul de procedură civilă la 1064 cel puțin, acolo unde eliberarea cauțiunii pe care o depui este dependentă de o anumită atitudine pe care o are creditorul. E posibil ca legiuitorul să fi pornit de la prezumția că în realitate în înțelepciunea sa magistratul are puterea de injoncțiune și suspendă atunci când are convingerea că este caz de suspendare.”

Andreea Lupu

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii