Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Modificarea Legii privind organizarea și funcționarea Ministerului Apărării
15.07.2017 | Alexandru MATEI

Secţiuni: Content, Lege 9, Selected, Varia (alte arii de practica)
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 559 din data de 14 iulie 2017 a fost publicată Legea nr. 167/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 346/2006 privind organizarea și funcționarea Ministerului Apărării.

Noutatea constă în reprezentarea în justiție, prin Direcția generală juridică, structurile armatei care nu au personalitate juridică.

De asemenea, în exercitarea atribuțiilor sale, Ministerul Apărării Naționale colaborează interinstituțional și cooperează cu asociațiile cadrelor militare în rezervă și în retragere, cu asociațiile veteranilor și cu alte asociații profesionale sau organizații neguvernamentale, cu scopul prezervării obiectivelor și politicilor sale în domeniul apărării.

Se instituie noi atribuții și responsabilități care prevăd că Ministerul Apărării Naționale prin structurile desemnate, este:
– autoritate navală militară națională;
– autoritate națională în domeniul pregătirii, brevetării și perfecționării pregătirii scafandrilor, precum și în domeniul autorizării și inspectării activităților subacvatice;
– autoritate națională în domeniul proiectării, realizării și asigurării informațiilor geospațiale pentru apărare;
– autoritate națională în domeniul activității oficiale de criptologie, pentru componentele specifice.

În compunerea Ministerului Apărării Naționale, pe lângă structurile centrale, mai sunt organizate în subordinea minstrului apărării următoarele structuri:
– Universitatea Națională de Apărare «Carol I»;
– Academia Tehnică Militară, Institutul Național de Medicină Aeronautică și Spațială «General doctor aviator Victor Anastasiu»;
– Clubul Sportiv al Armatei «Steaua».

De asemenea, se instituie noi drepturi ale ministrului apărării naționale fiind abilitat să emită ordine și instrucțiuni privind: ordinea interioară în unitate, serviciul interior, instrucția de front, onorurile și ceremoniile militare, serviciul la bordul navelor militare, tragerile cu armament de infanterie, muzicile militare, disciplina militară, garnizoanele militare, educația fizică militară, zborul aviației militare.

Avocat Alexandru Matei
SĂVESCU & ASOCIAŢII

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti