« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
 

Roxana Stanciu: Se manisfestă multă atenție și multă precauție în ceea ce privește acordarea ajutorului public
14.08.2017 | Andreea LUPU

JURIDICE - In Law We Trust

Judecător Roxana Stanciu, Tribunalul București, s-a referit, în cadrul conferinței Probleme dificile de procedură civilă (ed. 5) Accesul la justiție. Costurile procesului civil. In memoriam Viorel Mihai Ciobanu, organizată de Societatea de Științe Juridice, la acordarea ajutorului public judiciar.

Roxana Stanciu: „Se manisfestă multă atenție și multă precauție în ceea ce privește acordarea ajutorului public, iar dovedirea stării materiale a solicitantului este obligatorie în toate cazurile, sunt rarisime situațiile în care am întâlnit aplicabile dispozițiile art. 81 referitoare la situația specială a petentului referitoare la incidența unui caz de handicap, dar care, atenție, să aibă legătură cu obiectul cauzei, pentru că de multe ori solicitantul spune: eu am un handicap și nu pot să plătesc și nu pot să avansez taxa judiciară de timbru în cadrul unui litigiu privitor la pretenție restituire împrumut. Nu are nicio legătură existența acestui caz de handicap indiferent cât de bine este dovedit cu obiectul cauzei, iar art. 81 spune clar. În considerarea unor situații speciale precum minoritatea handicapul, un anumit statut și alte asemenea se acordă fără îndeplinirea criteriilor prevăzute la art. 8, dar numai pentru apărarea sau recunoașterea unor drepturi sau interese rezultate sau aflate în legătură cu situația specială care a justificat recunoașterea prin lege a dreptului la asistență judiciară.”

Andreea Lupu

 
Secţiuni: Content, JURIDICE.ro, Procedură civilă, Selected, Sistemul judiciar | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD