Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Roxana Stanciu: Se manisfestă multă atenție și multă precauție în ceea ce privește acordarea ajutorului public
14.08.2017 | Andreea LUPU

Secţiuni: Content, Procedură civilă, Selected, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Judecător Roxana Stanciu, Tribunalul București, s-a referit, în cadrul conferinței Probleme dificile de procedură civilă (ed. 5) Accesul la justiție. Costurile procesului civil. In memoriam Viorel Mihai Ciobanu, organizată de Societatea de Științe Juridice, la acordarea ajutorului public judiciar.

Roxana Stanciu: „Se manisfestă multă atenție și multă precauție în ceea ce privește acordarea ajutorului public, iar dovedirea stării materiale a solicitantului este obligatorie în toate cazurile, sunt rarisime situațiile în care am întâlnit aplicabile dispozițiile art. 81 referitoare la situația specială a petentului referitoare la incidența unui caz de handicap, dar care, atenție, să aibă legătură cu obiectul cauzei, pentru că de multe ori solicitantul spune: eu am un handicap și nu pot să plătesc și nu pot să avansez taxa judiciară de timbru în cadrul unui litigiu privitor la pretenție restituire împrumut. Nu are nicio legătură existența acestui caz de handicap indiferent cât de bine este dovedit cu obiectul cauzei, iar art. 81 spune clar. În considerarea unor situații speciale precum minoritatea handicapul, un anumit statut și alte asemenea se acordă fără îndeplinirea criteriilor prevăzute la art. 8, dar numai pentru apărarea sau recunoașterea unor drepturi sau interese rezultate sau aflate în legătură cu situația specială care a justificat recunoașterea prin lege a dreptului la asistență judiciară.”

Andreea Lupu

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti