Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Roxana Stanciu: Se manisfestă multă atenție și multă precauție în ceea ce privește acordarea ajutorului public
14.08.2017 | Andreea LUPU


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

Judecător Roxana Stanciu, Tribunalul București, s-a referit, în cadrul conferinței Probleme dificile de procedură civilă (ed. 5) Accesul la justiție. Costurile procesului civil. In memoriam Viorel Mihai Ciobanu, organizată de Societatea de Științe Juridice, la acordarea ajutorului public judiciar.

Roxana Stanciu: „Se manisfestă multă atenție și multă precauție în ceea ce privește acordarea ajutorului public, iar dovedirea stării materiale a solicitantului este obligatorie în toate cazurile, sunt rarisime situațiile în care am întâlnit aplicabile dispozițiile art. 81 referitoare la situația specială a petentului referitoare la incidența unui caz de handicap, dar care, atenție, să aibă legătură cu obiectul cauzei, pentru că de multe ori solicitantul spune: eu am un handicap și nu pot să plătesc și nu pot să avansez taxa judiciară de timbru în cadrul unui litigiu privitor la pretenție restituire împrumut. Nu are nicio legătură existența acestui caz de handicap indiferent cât de bine este dovedit cu obiectul cauzei, iar art. 81 spune clar. În considerarea unor situații speciale precum minoritatea handicapul, un anumit statut și alte asemenea se acordă fără îndeplinirea criteriilor prevăzute la art. 8, dar numai pentru apărarea sau recunoașterea unor drepturi sau interese rezultate sau aflate în legătură cu situația specială care a justificat recunoașterea prin lege a dreptului la asistență judiciară.”

Andreea Lupu

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate