Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Ion Dragne: Așa de dornic eram să identific motivele…


16 august 2017 | Andreea LUPU

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Avocat dr. Ion Dragne, fondator DRAGNE & ASOCIAȚII, s-a referit, în cadrul conferinței Probleme dificile de procedură civilă (ed. 5) Accesul la justiție. Costurile procesului civil. In memoriam Viorel Mihai Ciobanu, organizată de Societatea de Științe Juridice, la excepția de necompetență teritorială de ordine privată.

Ion Dragne: „Așa de dornic eram să identific motivele vechi de casare și modificare din Codul vechi în actualele motive de casare încât mi-am pus problema care este modalitatea prin care se poate reitera excepția de necompetență teritorială de ordine privată, fiindcă dacă vă veți uita în art. 488 din Cod, pct. 3 se referă doar la încălcarea normelor de competență de ordine publică și am pus problema ce facem dacă sunt pârâți și invoc prin întâmpinare excepția de necompetență de ordine privată și îmi este respinsă sau prima instanță omite să se pronunțe asupra ei, invoc prin apel, iar instanța de apel respinge apelul ca neîntemeiat și în opinia mea sunt în continuare în ipoteza unei excepții de necompetență de ordine privată de admis și trebuie să introduc recursul cu acest motiv care nu mai este. Și am început să găsesc tipar nou în Codul de procedură civilă care a intrat în vigoare în 2013 pentru a identifica pentru a putea să folosesc arma de atac numită necompetență de ordine privată și am spus: ar putea să fie 488 pct. 5, ar putea să fie 488 pct. 8 și am tot făcut analize până când oamenii din sală au zis – dar dacă noul Cod n-a vrut să mai prevadă posibilitatea de atac?”

Andreea Lupu

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii