Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Ion Dragne: Așa de dornic eram să identific motivele…
16.08.2017 | Andreea LUPU

Secţiuni: Content, Procedură civilă, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Avocat dr. Ion Dragne, fondator DRAGNE & ASOCIAȚII, s-a referit, în cadrul conferinței Probleme dificile de procedură civilă (ed. 5) Accesul la justiție. Costurile procesului civil. In memoriam Viorel Mihai Ciobanu, organizată de Societatea de Științe Juridice, la excepția de necompetență teritorială de ordine privată.

Ion Dragne: „Așa de dornic eram să identific motivele vechi de casare și modificare din Codul vechi în actualele motive de casare încât mi-am pus problema care este modalitatea prin care se poate reitera excepția de necompetență teritorială de ordine privată, fiindcă dacă vă veți uita în art. 488 din Cod, pct. 3 se referă doar la încălcarea normelor de competență de ordine publică și am pus problema ce facem dacă sunt pârâți și invoc prin întâmpinare excepția de necompetență de ordine privată și îmi este respinsă sau prima instanță omite să se pronunțe asupra ei, invoc prin apel, iar instanța de apel respinge apelul ca neîntemeiat și în opinia mea sunt în continuare în ipoteza unei excepții de necompetență de ordine privată de admis și trebuie să introduc recursul cu acest motiv care nu mai este. Și am început să găsesc tipar nou în Codul de procedură civilă care a intrat în vigoare în 2013 pentru a identifica pentru a putea să folosesc arma de atac numită necompetență de ordine privată și am spus: ar putea să fie 488 pct. 5, ar putea să fie 488 pct. 8 și am tot făcut analize până când oamenii din sală au zis – dar dacă noul Cod n-a vrut să mai prevadă posibilitatea de atac?”

Andreea Lupu

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti