TOP LEGAL
Transmisiunile live, înregistrarile video şi transcripturile conferinţelor şi dezbaterilor JURIDICE.ro sunt accesibile pentru membri şi parteneri. Cheltuială deductibilă fiscal. Avocaţii din Baroul Bucureşti, Baroul Ilfov şi Baroul Dolj beneficiază de 40% reducere. UNBR încurajează extinderea la nivelul tuturor barourilor. Executorii Camerei Executorilor Bucureşti şi membrii UNELM beneficiază de 20% reducere.
Print Friendly, PDF & Email

Ion Dragne: Așa de dornic eram să identific motivele…

16.08.2017 | Andreea LUPU

Avocat dr. Ion Dragne, fondator DRAGNE & ASOCIAȚII, s-a referit, în cadrul conferinței Probleme dificile de procedură civilă (ed. 5) Accesul la justiție. Costurile procesului civil. In memoriam Viorel Mihai Ciobanu, organizată de Societatea de Științe Juridice, la excepția de necompetență teritorială de ordine privată.

Ion Dragne: „Așa de dornic eram să identific motivele vechi de casare și modificare din Codul vechi în actualele motive de casare încât mi-am pus problema care este modalitatea prin care se poate reitera excepția de necompetență teritorială de ordine privată, fiindcă dacă vă veți uita în art. 488 din Cod, pct. 3 se referă doar la încălcarea normelor de competență de ordine publică și am pus problema ce facem dacă sunt pârâți și invoc prin întâmpinare excepția de necompetență de ordine privată și îmi este respinsă sau prima instanță omite să se pronunțe asupra ei, invoc prin apel, iar instanța de apel respinge apelul ca neîntemeiat și în opinia mea sunt în continuare în ipoteza unei excepții de necompetență de ordine privată de admis și trebuie să introduc recursul cu acest motiv care nu mai este. Și am început să găsesc tipar nou în Codul de procedură civilă care a intrat în vigoare în 2013 pentru a identifica pentru a putea să folosesc arma de atac numită necompetență de ordine privată și am spus: ar putea să fie 488 pct. 5, ar putea să fie 488 pct. 8 și am tot făcut analize până când oamenii din sală au zis – dar dacă noul Cod n-a vrut să mai prevadă posibilitatea de atac?”

Andreea Lupu


Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.